Tomtenissar

Vid midnatt var jag och Daniella uppe för att börja julpyssla lite. Vi hade bestämt att vi skulle pynta och baka så det var färdigt vid frukosten när alla kom upp. Det var jobbigare än vi hade räknat med och vi var helt slut när vi var färdiga. Vi fick gjort Snickers, Rockyroad, Chokladknäck, choklad med nötter och russin och lussekatter. Vi fick pyntat till dagrummet riktigt ordentligt med. Vi fixade till och med små luktpåsar med julkryddor. 8 timmars julstök, nu lär jag somna som en stock i alla fall!


Blackout

Det har varit en massa krångel i maskin sen igår. Det var nån skit i dieseln som gjorde att vi inte kunde få igång nödgeneratorn. Alltså får vi ingen ström! Det blev flera blackouter igår och nu precis kom en till. Funderar på att ligga kvar i sängen. Nu har vi ström men de har stängt av så myhcket som möjligt. Det är ingen värme i runt om i båten, kocken kunde inte få igång spisen imorse och igår fick det bli en kalldusch. Jag hoppas dom fixar det snart, det börjar bli väldigt kallt här.

5 dagar kvar

Snart är jag äntligen hemma och julfixar, inte så långt kvar nu!

Igår tog jag och Daniella en sväng till stan för att titta i lite affärer. Jag fick köpt två klänningar, strumpbyxor och ett par örhängen. Var tvungen att köpa något för vi ska på julbord imorgon och här ombord har jag bara mjukisbyxor och fula tröjor. Vi hittade ett konditori dr vi gick in och fikade, det blev lussebulle med vaniljkräm. Det var riktigt gott faktiskt. En blandning mellan lussebulle och en sån där sockrig vaniljbulle som inte gåt att äta utan att få ansiktet fullt med socker. Som Daniella kallade det, det bästa av två världar.

Snart börjar vakten igen

Jag måste gå ner och leta upp Daniella nu för att se vad som hänt/händer ombord idag men jag orkar inte ta mig upp från sängen. Jag vet att det är kallt där ute i båten för de har stängt av pannorna och tappat ut hetoljan. Men nu måste jag nog gå.

Varv

Det har varit lite mycket att stå i nu det sista. Leo kom och hälsade på mig i söndags och åkte hem igår. Det var jättemysigt. Jag var på fast mark för första gången på en månad! Det var ganska skönt att få gå runt och se lite annat. Vi tittade runt i skyltfönster och köpte lite godis. Mysmys!



Och nu ligger vi som sagt på varv. Det är massa folk som springer runt överallt och det bankas hela tiden, speciellt när jag ska sova. Såhär stor är båten, ja jag är ju ganska liten om man jämför.


En bra dag!

Idag kommer det att bli en bra dag, jag vet det! Först så kommer vi att komma till Falkenberg, vi har åkt i 5 dygn nu så det är på tiden. Sen kommer Daniella att mönstra på så jag får nån att prata tjejsnack med sista veckorna här ombord. Men det bästa av allt...LEO KOMMER OCH HÄLSAR PÅ IDAG! :)

Lördag

Jag tror att det är lördag idag, men jo det är det ju! Det är väldigt lätt att tappa koll på dagarna här när alla dagar är likadana. Jag har inte kunnat sova särskilt bra idag eftersom att det rullat och jag har åkt fram och tillbaka. När jag väl hade somnat så vaknade jag av lite grejer som ramlade ner på golvet. Det finns en viss risk för att jag kan bli lite grinig idag känner jag.
Nu är vi snart framme vid varvet och jag hoppas att allt går som jag tänkt för då kommer Leo, mamma och pappa och hälsar på mig :)

Snart jul?

Jag kan inte påstå att det är mycket till julstämning här ombord men idag har jag fått upp en adventsljusstake i min hytt. Ser lite trevligare ut än innan i alla fall.


Lämnar Frankrike

Ännu en gång åker jag ifrån Frankrike och ut mot Biscaya igen. Det har regnat på mig hela morgonen, även haglat lite. Men frukosten fick mig att glömma det, en färsk croissant mums!
Nu kommer det att ta 4 dygn innan vi är framme vid varvet så jag hoppas på bra väder.
Godnatt!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!