Skottdagen

Idag har jag tryckt i mig värktabletter och låtsats att jag är frisk, har gått helt okej faktiskt om jag får säga det själv. Jag är ingen person som lägger mig ner och tycker synd om mig själv och kräver massa uppmärksamhet och medömkan av andra. Det tycker jag bara är löjligt. Det verkar finnas gott om sådana människor tyvärr. Speciellt efter Facebooks invasion, nu verkar folk inte ha något bättre att göra än att tigga uppmärksamhet och spela duktiga. Good luck! Det kommer man nog långt med här i livet. Då menar jag det verkliga livet utan likes och vänförfrågningar, livet där man kanske ska prata face to face med sina kompisar. Kompisar som man faktiskt umgås med på riktigt. Helt sjukt att man kan bygga upp ett fluffigt rosa låtsasliv på internet där man leker att allt är perfekt där alla spelar ett spel.

Nog om det och åter till min dag. Jag har hjälpt min bror med massa läxa idag. Vill ni veta nåt om genetik så kan ni fråga mig, jag kanske till och med kan klämma fram svaret på tyska. Vad längesen jag själv hade läxor egentligen.
Nu på kvällen tittade jag på film med mamma och farmor. Anger Management blev det.
Dags att sova bort min förkylning good night!


.

God natt!


Tisdag

Det händer inte så mycket idag, känner mig lite trött och krasslig. Kanske är för att jag inte får sova ordentligt när jag är hos min familj. Mina bröder har en tendens att väcka mig innan de ska till skolan. Härom dagen vaknade jag av att ena brorsan sprang runt med pappas glasögon på sig och den andra försökte lägga en banan på min kind, det är syskonkärlek det. Men idag kände jag att jag behövde ha lite tid ensam så nu sitter jag i en mörk lägenhet och funderar på vad jag ska käka till middag. Detta ständiga dilemma! Nu har jag varken jordgubbar eller keso hemma så min vanliga nödplan fungerar inte. Jag har blivit för bortskämd med att få maten serverad bara sådär.
Jag får väl gå och stoppa huvudet i frysen sen ska jag titta på Top Model från favorithörnet i soffan.

Fundera på den

Det enda som kommer från mig idag är inte ens från mig själv, det är ett citat från min kloka vän:

"Varför är det lättare att ge upp tron på något som bådar gott än att sluta tro på det som redan är dömt?"
J.


Bingo

Att man aldrig kan få det sista numret!


Vår

Det luktar vår och någon flyger i en cirkel runt månen.


Gamla ting

Idag har jag varit med familjen och även idag har vi varit hos farmor och fixat. Jag hittade två par solglasögon som jag fick. Jag tycker det är roligt med gamla grejer.
Längesen vi var i antikaffären nu J, dags snart igen?


Lördag

Trevlig dag med familjen idag, vi har hjälpt farmor med lite saker. Jag och min bror gick på upptäcktsfärd i farmor och farfars lada och hittade massa gamla roliga grejer. Sen har vi hunnit med att grilla kött, farmor har visat gamla fotoalbum och jag har klippt brorsan.
Nu sitter jag, mamma och farmor i soffan och laddar för en härlig lördagskväll. Pappa har köpt kräftor så det kan inte bli annat än bra.


Blueberry

Jag har världens sötaste bröder. Under dagen har de varit här båda två och hälsat på och hjälpt till med middagen och stökat ner. Efter vi käkat åkte ena brorsan hem för han skulle vara med en kompis. Efter ett tag åkte andra brorsan också även om jag tjatat lite och tyckte att det skulle vara bättre om han hade stannat. Jag gillar inte att skicka iväg någon när det är mörkt ute för jag oroar för de jag tycker om. Mina mardrömmar har nog ett finger med i det spelet.
Men i alla fall så sitter jag och Leo ensamma hemma och funderar på vad vi ska ägna fredagskvällen åt då jag ett sms från min bror. Han undrade om jag blev ledsen för att han gick när jag ville att han skulle stanna. Då visar det sig att han åkt hela vägen in till stan men gått av spårvagnen för att komma tillbaka igen. Hur gulligt är inte det? Han bryr sig nog mer om folk i sin omgivning än vad jag gör. Kanske därför han vann på Monopol med för att han är så snäll. Han är mitt lilla blåbär!

Med det säger jag god natt!
Imorgon har jag massa saker att göra så det kan vara bra om jag är pigg.


Blodigt allvar


The Apple of my eye

Gröna äpplen är de godaste. Men om man får en prins på köpet som Snövit så kan jag tänka mig att äta ett rött.


Fredag

Fredag idag igen, tiden går sjukt snabbt. Jag tänker inte göra något speciellt idag. Min bror kommer hit och hälsar på och jag har bestämt att vi ska äta spaghetti och köttfärssås till middag. En lugn och trevlig fredag väntar helt enkelt.


Tema fågel

Jag och min lilla vän J har haft en liten uppgift under veckan. Vi skulle måla varsin bild med temat fågel. Vi bestämde att vi fick göra precis vad vi ville med det. Här kommer min bild som jag egentligen inte är nöjd med och två andra 2-minuters teckningar som jag gjort bara för att.

Svanprinsessan

Okej det var en trevlig kväll igår tills det spårade ur och grabbarna fick för sig att köpa chips. Leo kom tillbaka helt lerig för han hade ramlat i någon gyttjepöl och Nils blev så trött att han somnade på soffan.

Jag var nog den enda som var pigg imorse och med sol utanför fönstret ville jag gå en promenad. Efter att ha tjatat på Leo ganska länge så gick vi en sväng ner till vattnet och matade fåglarna. Så vi har haft en riktigt mysig dag.


Spontanitet är det bästa

Vilken spontandag det blev. Lite kalas, lite kinamat med Leos familj och nu är min kära gamle vän här och hälsar på. Jag, Leo och Nils har suttit och spelat kort och haft trevligt. Fast Leo vann alla gånger. Nu har vi förflyttat oss till soffan och gissar låtar på löpande band.


Tårtkalas

Nu ska jag fira min födelsedag en gång till för Leos familj kommer hit på lite kalas. Jag vet inte hur många gånger varje år jag firar min födelsedag. Det här blir fjärde gången för i år. Men det tycker jag är kul för då passar jag på att baka lite. Den här gången fick jag för mig att göra en prinsesstårta.


Vårväder

Vilket härligt väder det är nu. Är det våren som är på väg kanske. Jag hoppas det. Jag och Leo har varit ute på promenad en timma och det är faktiskt varmt ute.
Ikväll ska vi på bio med Leos syster och hennes kille. Safe House är det bestämt. Joel Kinnaman är tydligen med i en roll. Ska bli spännande, action är inte riktigt min grej har jag fått för mig men den verkar okej.


Tråkmåns

Inte hänt ett skit idag, förutom att jag målat lite. Är riktigt trött och har varit det hela dagen så jag tänker gå och lägga mig. Så rolig var jag idag!

Bara så ni vet

Håll fast mig, lägg fällben, sätt upp hinder. Jag kommer aldrig sluta springa. Hur såriga knäna än är efter alla fall. Jag tar mig i mål!


Upptäcka

Varför tittar jag inte på Discovery lite oftare? Ikväll har jag lärt mig massa användbara knep.


21

Vilken trevlig födelsedag jag hade igår. Det blev en väldigt bra dag. Synd bara att min vän J inte kunde vara med. Men det var kul att hon tittade förbi en stund. Tack för kronan, den satt som en smäck!
Där skymtar även mina fina örhängen fram som lilla lillebror valde ut till mig.
Tack alla som var med och gjorde min födelsedag så lyckad!

Hurra!

Solen skiner och jag är gla'
Idag är det min födelseda!
Hurra hurra!
Jag är på riktigt bra humör idag och allt känns bra. Får se vad dagen har att bjuda på. Spännande!

Rimma är kul

Cecilia Bengtsson är inte som alla andra

Hon kan inte köra bil men är en jäkel på att vandra

Med sin lilla vän brukar hon vandra staden runt

Ibland bara för att kunna äta något sunt

 

Hon gillar att bjuda hem olika gäster

Och att glittra ner soffan på fester

Skratta, gråta, vara glad och sjunga en sång

Hon kan göra allting på samma gång

 

Ja denna flicka är lite speciell

Kan jobba både som sjöman och modell

Har visat kläder på catwalker flera

Bytte till sjön men ville inte jobba där mera

 

Nu vill hon leva sina drömmar bara

Vad det nu kan tänkas vara

Tankar vandrar hit och dit

Hon verkar inte få ordning på ett skit

 

Vill hon börja plugga och bli nåt i världen

Eller jobba och komma på nåt på färden

Kanske ska hon resa jorden runt

Fast folk tycker det låter som strunt

 

Hon vill att alla ska må bra och trivas

Ändå är det så många som vill kivas

Fast fred på jorden är hennes grej

Hamnar hon ofta mitt i ståhej

 

Hur ska hon göra för att från bråk sig klara

Tydligen räcker det inte med att sig själv vara

I denna värld med Facebook och chatt

Alla håller nog på att få fnatt

 

Att vara bäst på allt fast det är ljug

På internet gäller det att vara slug

Alla bygger upp en falsk fasad

Där det gäller att alltid vara glad

 

Varför låtsas och hitta på

Tror du allt blir bättre då

Att vara sig själv och hålla sig äkta

Är enda sättet att närma sig det perfekta

 

 

Det blev ett ganska långt rim idag, från ingenstans. Jag förstår mig inte på folk som medvetet lever i en falsk liten bubbla. Jag kommer aldrig göra det. Jag kan stå för vad jag gör och vad som är rätt och fel. Det kan ingen ta ifrån mig. Ärlighet varar längst, eller hur var det nu?

 

 

 

 

 

 


Kakbak


The Impossible Dream

To dream the impossible dream
To fight the unbeatable foe
To bear with unbearable sorrow
To run where the brave dare not go

To right the unrightable wrong
To love pure and chaste from afar
To try when your arms are too weary
To reach the unreachable star

This is my quest
To follow that star
No matter how hopeless
No matter how far

To fight for the right
Without question or pause
To be willing to march into Hell
For a heavenly cause

And I know if I'll only be true 
To this glorious quest
That my heart will lie peaceful and calm
When I'm laid to my rest

And the world will be better for this
That one man, scorned and covered with scars
Still strove with his last ounce of courage
To reach the unreachable star


Upptagen

Kaos! Jag har inte tid att sitta här och jag är alldeles för trött för att skriva något vettigt. Det kommer nog vara så ett tag framöver.

If I had a boat

once I had a dream
once I had a hope
that was yesterday
not so long ago
this is not the end
this is just the world
such a foolish thing
such an honest girl
once I had a dream
once I had a hope
that was yesterday
not so long ago
this is not the end
this is just the world
such a foolish thing
such an honest girl

Hejsvejs!

Nu går jag ut och gräver ner mig i snön och tänker ligga kvar tills det blir vår, minst! Ifall någon undrar vart jag är.

Tack för den!

Jag hade fel, det kunde bli sämre!


Surprise

Idag har jag blivit överraskad av Leo. Vi var på Universeum först och letade efter apor men hittade inga. Sen gick vi en sväng till en restaurang där vi körde radiostyrd båt och matade fiskar i en tank vid bordet medan vi väntade på maten. Som pricken över i:et avslutade vi med bio och såg En gång i Phuket. En mysig, rolig film.
Jag har haft en väldigt trevlig dag som ni kanske förstår. Nu blir det lite tv-tittande innan det blir dags för sängen.


Oldie

Korsord, Bingolotto och Så ska det låta på samma dag. Har jag blivit 60 år äldre över natten?
Nä jag har bara hållt farmor sällskap lite grann. Jag är en hejare på korsord i alla fall, det är en sak som är säker!


Utan regn ingen regnbåge

Så skönt att den här veckan snart är slut. Det har varit den sämsta veckan jag varit med om! Men nu kan det ju bara bli bättre eller hur. Det fick jag till och med skriftligt i ett brev för ett tag sen. "När allt är som sämst kan det bara bli bättre" Skönt att allting måste bli bättre nu då. Nästa vecka ska ingen få förstöra!

.

It's funny how the people that hurt you the most are the ones that swore they never would.


Mellot

Vilken skitdag! Tur att jag har en sån underbar familj som piggar upp. Nu blir det kex, ost och melodifestivalen.


Blää

Jag trodde inget kunde sabba den här dagen, jag hade fel! Nu tänker jag åka till landet och andas frisk luft och gosa med min kära katt. Det jag brukar göra på helgerna.


Härlig dag

Bra start på dagen, ett härligt yogapass. Känner mig avslappnad och fylld med energi. Nu tänker jag ta ett långt bad och lägga en ansiktsmask.


Kvällen

Som ni kanske sett så är naglarna målade och jag har tittat på QX Gaygalan under tiden. Nu tänker jag gå och lägga mig för jag blev riktigt trött. Fast först måste jag vänta på horoskopet, precis som vanligt.

Blått är flott!


?

När vi ändå är inne på film, hur kan Black Swan ha högre betyg än Into the Wild på IMDb?

The Blind Side

Ett filmtips inför helgen kanske?
The Blind Side, en film som jag verkligen tycker om. Rollerna spelas bra och jag gillar att filmen är baserad på en verklig historia. Ett plus är att man i eftertexterna får se riktiga bilder på familjen. Som jag uppfattat det så är det en film som kan ses av alla. Till och med min pappa som är helt emot dramafilmer tyckte att den var riktigt bra.

IMDb: The story of Michael Oher, a homeless and traumatized boy
who became an All American football player and first round NFL draft pick
with the help of a caring woman and her family.


Hej mina vänner!
Nu är det en vecka kvar tills

Fredagsmys

Fredag, I like it! Det är en speciell känsla med fredag. Jag och Leo ska göra tacos till middag och dippa morötter medan vi tittar på The Voice. Det har jag bestämt sen får Leo säga vad han vill om det. Min Led Zeppelin favorit ska sjunga idag, hoppas han är duktig och går vidare.
Kanske ska se till att få naglarna målade med, blått blir det nog idag. Min absoluta favoritfärg, ända sedan jag var liten.

Laktosfri

Smoothie är den perfekta frukosten, det är gott mättande och man blir glad av det. Jag blir det i alla fall. Jag brukar oftast göra en på hallonyoghurt med frysta hallon i så den blir lite isig. Nu tog hallonyoghurten slut idag och jag har bara en päronyoghurt i kylen som jag får äta upp. Inte alls lika god dock. Det är lite tråkigt att vara laktosintolerant för det finns inte alls många produkter att välja på. Ta yoghurten som ett exempel eftersom att jag redan var inne på det. Valio har nio olika sorters laktosfri yoghurt, varav två är naturella. Sen har Verum laktosfri hälsoyoghurt i åtta smaker men fyra av dessa smaker har jag aldrig sett i butik. Det är väldigt olika i butikerna hur stort laktosfritt sortiment som finns. Ibland kan det vara helt utplockat bland de laktosfria produkterna, det är inte direkt så att man kan nöja dig med någon vanlig produkt istället. Ibland har jag fått gå in i flera olika butiker för att få tag i det jag behövt köpa.
Så ni som inte är laktosintoleranta var glada för att ni har så mycket mer att välja på i mejeridisken!
Bild från Valio

Dålig dag

Vaknar man med huvudvärk som sedan går över i illamående så blir det oftast inte en superbra dag. Det kanske inte heller blir bättre av att pallra sig iväg till gymmet och skutta omkring barfota på ett kallt golv viftandes med armarna. Men jag gick på mitt piloxingpass och överlevde det med.
Något jag lade märke till var att det nästan var lite varmt ute när jag gick till gymmet. Solen värmde och gav mig lite hopp om våren.
Resten av torsdagen ägnade jag åt matlagning och filmtittande. Inga djupa filmer, ingen mening, inget jag kommer lägga på minnet.
Det lyckas alltid bli en flummig osammanhängande text när jag är trött. Så jag tror jag lägger av här och sparar mina tankar till ett annat tillfälle. Jag lovar att jag ska uppdatera lite bättre efter en god natts sömn.


Djungelbjörn

Redan torsdag om man ska vara petig. Jag hade ingen lust att uppdatera för jag har inte haft något speciellt för mig. Ännu en dag.
Jag har bara gjort det vanliga, tränat och haft mig. Har haft huvudvärk halva dagen också så det kanske är därför jag varit lite off.
Det roligaste som hände var att jag fick en pälskappa av farmor. Hon är så liten och söt.


Snigel

Som jag trodde hände inget speciellt idag. Dagen har gått långsamt och så är det ju ibland. Imorgon ska jag träna efter frukost så det lär bli en lite mer aktiv dag då. Nu tänker jag fluffa till kudden och krypa ner i mitten av sängen där inga monster kan nå mig.

Tisdag

Vad omotiverad jag känner mig idag och jag tänker tillåta mig själv att vara det. Jag ska bara ha en riktigt slapp dag och inte göra något speciellt.
Med reservation för ändringar.


Finns det björnar...?

Ibland är allting bara helt rätt uppochned. Idag har varit en mycket märklig dag. Eller det känns som det men såhär efteråt så känns det som om inget av det ens har hänt.  Svårt att förklara om man inte har hängt med mig halva dagen idag som J har. Hon fattar, ja hon fattar precis allt! Jag tror att hon har bättre koll på mig än vad jag själv har och ibland är det väldigt skönt.
Som vanligt diskuterar vi allt mellan himmel och jord, som vanligt lär vi oss något nytt och svävar ut i våra djupa funderingar. Jag undrar vad andra tror om de lyckas snappa upp något av det vi pratar om. Om det ens går att förstå vad vi säger när vi vänder och vrider på ord. De kanske tror att vi är 50+ och har en livskris. Eller bara att vi är helt ute och svävar. Jag vet att hon på caféet idag satt och lyssnade och såg lite fundersam ut. Det kanske även är anledningen till att folk alltid lyckas stirra ögonen ur sig när vi vimsar runt i stan. Eller så är det helt enkelt så att vi inte har en bubbla runt oss. Vi är fria, har brutit oss loss och kommit en bit på väg. Vi kommer att lyckas med något stort. En dag. Var så säkra på det, vi ska finnas kvar i framtiden. Vi ska sätta våra egna spår!

Sunday

Busy day today! Haha nä inte direkt kanske. Jag har ägnat dagen åt att vara med min famlij, druckit te, tittat på tv och spelat Bingolotto med farmor. Tyvärr så vann vi inte ett skit, farmor som hade paxat lådan med de bästa priserna i och allt! Är det någon som vinner på Bingolotto egentligen?
Jag har även spenderat en liten stund med min vän J. Hon fick sig en åktur på sparken (men mest körde hon runt mig) ute på sjön medan vi filosoferade lite. Hon hann även följa med in en stund och självklart hade mamma uppe massa gamla kasettband som hon satte på. Vi fick lyssna på min skönsång när jag var tre år gammal och mamma fick mig att sjunga massa barnsånger. Så vackert som jag sjöng så förstår jag inte hur jag inte kunnat bli en berömd sångerska!
Sen blev det även bio med gamla familjefilmer, lika kul att titta på varenda gång. Jag tycker att mina bröder kunde fastnat i utvecklingen när de var små för de var såå söta.
It's time for my beauty sleep now! Jag vill vara pigg och glad inför morgondagens äventyr.
Sleep Tight!

Crosskillen och Toker


Härlig dag

Oj vilken släktträff det blev borta på sjön. Hela familjen, farmor, mormor och morfar, morbror, två kusiner och en syssling. Riktigt mysigt har vi haft. Brorsorna körde runt på isen med cross, moppe och fyrhjuling. Jag höll mig till skridskor och körde även runt folk på en gammal spark. När vi fick fyr på brasan så grillade vi en massa korv och fikade.
Nu väntar jag på att J ska bli klar så åker vi in till stan.


Is

Ännu en dag med solsken, hur härligt är inte det? Nästan så att man glömmer av att det är riktigt kallt. Imorse var den 18 minus. Idag blir det skridskoåkning med familjen borta vid sjön och korvgrillning. Ska bara se till att inte ramla igenom isen.


Stjärnfall

Ibland gör sig verkligheten påmind och visar att livet är lika skört som den tunnaste is. Det är hårt, tungt och orättvist.
Vila i frid!

Family love

Vilket härligt väder det har varit idag. Iskallt, soligt och så har det snöat. Det såg precis ut som att någon stod och hällde silverglitter från himlen.
Idag har jag varit hos mormor och morfar halva dagen. Jag och mormor har promenerat i kylan och gjort kålpudding. Riktigt mysigt!
Nu är jag hos familjen igen och farmor är här så det blir en trevlig familjekväll.


Sötplutten


Torsdag

Inte helt okej när folk borrar i väggarna 08.30! Jag är riktigt trött idag. Men det har jag inte tid med längre. Måste pallra mig upp och gå på min torsdagsträning, piloxing.


Mitt lilla husspöke

Trevligt med lite besök såhär på kvällen. Vattenkran som öppnas av sig själv och konstiga ljud. Tur man är van vid det och inte kollar på skräckfilm samtidigt.

Vilodags

Nu har jag gjort mig förtjänt av en riktig slapparkväll i soffan. Jordgubbar och keso gör mig såklart sällskap.


Träna

Jag var lite sugen på Zumba idag och bara för det så fick jag bokat upp två träningspass idag. För jag ville även gå på MRL tidigare idag. Känns inte som den bästa idéen för tillfället. Jag vill bara krypa ner i soffan med filtar och titta på någon mysig film. Men nu är träningskläderna på igen och jag hunnit äta lite hemmalagad fiskgratäng.

Hurra! Jag lyckades helt glömma av att jag hade en plåt power bars i ugnen också. Men som tur var klarade den sig ifrån att bli helt bränd. Nä nu är det dags att pallra sig till gymmet igen då.


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!