Orkar inte

Jag ser ut som en vampyr, påsarna under ögonen är gigantiska. Lila i kombination med likblekt är väldigt fint. Känner mig trött, ledsen, deppig och vill bara hem. Jag skiter i det här nu, jag skiter i allt!

Christopher McCandless:

The sea's only gifts are harsh blows, and occasionally the chance to feel strong. Now I don't know much about the sea, but I do know that that's the way it is here. And I also know how important it is in life not necessarily to be strong but to feel strong. To measure yourself at least once. To find yourself at least once in the most ancient of human conditions. Facing the blind death stone alone, with nothing to help you but your hands and your own head.

Våren är på väg

Imorse hörde jag årets första Koltrast. Jag tycker alltid att det är så härligt när de börjar sjunga på våren. Tror att jag fylldes av vårkänslor för jag var tvungen att ändra lite  på min blogg. Den kan ju inte vara grå året om.
Nu är det dags att sova igen.


.


Sova

Fy vad trött jag är nu! Idag har jag hunnit med att jobba 6,5 timmar. Får se om det händer något roligt senare idag. Den här morgonen har i alla fall varit dödstråkig.
//C


Jobbat

Imorse hade vi inget internet och sen fick jag sovit två timmar. Sen var det dags att jobba igen. Tror det blivit 5 timmar övertid idag och nu måste jag snart upp igen. Klockan 01.00 nångång kommer det att bli förhalning. Då ska vi lägga oss längre bort på kajen.
Nu är jag i Antwerpen, Belgien förresten.
Tycker det är förlåtligt att jag inte har skrivit idag.
Godnatt!
//C

Bra dag

Det har varit en bra dag idag. Jag blir alltid på så bra humör när jag beställer hem något nytt. En dyr ovana tyvärr, nä då så dyrt blir det inte :)
Det gjorde inte ens något att det regnat och blåst kuling idag. Det är nog bäst att jag får komma hem snart så jag slipper beställa hem grejer för att bli glad. Då räcker det med att bara kunna vara med människor jag gillar. Åhh jag längtar hem galet mycket nu. Men det går fort, jag försöker intala mig det i alla fall.

//C

Shopping

Det verkar som om mitt lilla shoppingbegär tog över, och folk säger att man sparar pengar när man är på en båt!
Förlåt Leo, det blir ett till paket att hämta ut.


Tillbaka

Nu är jag nog på väg tillbaka till mig själv. Det kliar i fingrarna och jag vill beställa hem en massa kläder. Hade det inte varit för att jag inte får upp sidan på svenska, jag vet inte vad det är med min dator den tror att jag är norsk, så hade jag nog klickat hem kläder. Det är nog både bra och dåligt. Nu sparar jag ju de pengarna men jag hade nog hellre haft lite nya kläder. Vårkänslan känns ju betydligt mer när man slipper minusgrader. Hoppas det är vår när jag kommer hem.

//C

Tyst

Jag känner mig väldigt ostabil, mitt humör går upp och ner hela tiden.
Det har i alla fall varit fint väder idag och det gör mig alltid lite gladare. En annan bra sak är att vi ligger ankrade. Tystare än så här kommer det aldrig bli på båten. Så förhoppningsvis somnar jag gott. Jag hoppas jag slipper mardrömmar. Jag kan ha riktigt hemska mardrömmar när jag är på jobbet. Det är bättre när jag kan sova hemma hos min älskling.

//C

Depp

Nu ska jag snart upp och jobba igen. Jag hade lika gärna kunnat gå upp 10 minuter innan jag börjar för jag vet precis vad jag ska ha på mig, sätter upp håret i en tofs och självklart inget smink. Jag tittar mig inte ens i spegeln innan jag går ut (det är nog lika bra tror jag annars hade jag nog låst in mig i hytten). Jag vill kunna välja kläder varje dag. Ha på mig det jag känner för, kunna köpa nya kläder utan att känna att de ska hänga i garderoben i en evighet och att jag hinner tröttna på de innan jag hinner använda dem. Jag vill kunna ha på mig smycken eller sminka mig framför spegeln och ha på mig nagellack i vårens färger. Det kommer att vara vår 5 veckor när jag är hemma. Varför ska jag då köpa vårkläder? När jag kommer tillbaka gången efter det är det sommar.
Det här jobbet dödar mig!

//C

Innan jag ska sova

Innan jag ska sova så lyckas jag alltid fastna vid nånting. Det går i perioder vad det är för nånting. Ibland är det bloggar ibland är det recept eller kläder och smycken. Nu de senaste dagarna har det varit tatueringar. Jag vet vad jag vill ha, men vet inte om jag vill göra det. Får väl se hur det blir med den saken när jag kommer hem.

Idag fastnade jag i alla fall på www.weheartit.com massa fina bilder. Jag vill komma hem och hitta inspiration.

//C


Fastnat

Idag sa Lasse att han skulle spela en låt för mig på bryggan. Det var Födelsedag med Per Gessle. Han hade tänkt spela den på min födelsedag men glömt det.
Den började såhär:

Ibland känns det som
som om jag alltid hamnat fel
som om jag alltid stötts av el
och brunnit upp lite i taget

Då kände jag bara "Vad gör jag här? Jag missar mitt liv!"

Jag blir knäpp här, de som känner mig vet det. Jag ska inte vara på en båt, det är inte meningen. Jag ska ju göra något annat. Men vad? Jag har så mycket i mitt huvud. Jag planerar för framtiden hela tiden, vad jag ska göra när jag kommer hem. Inget av det jag vill göra kan jag göra här. Just nu ägnar jag halva tiden av mitt liv till att planera för andra halvan. Vad är det för mening med det? Jag hinner ju ändra mig tusen gånger innan jag ens fått chansen att börja med nåt. Jag blir frustrerad för att jag är helt fast. Jag är fånge i mitt egna liv och jag vet att det bara är jag själv som är räddningen. Men jag står bara och tittar på. Livet springer förbi och jag har fastnat i spåren.





WTAI

Det var väl på tiden att släppa lite fler artister.
Klara för spelning hittills är:
GLASVEGAS
BRANDON FLOWERS
BRIGHT EYES
THE ARK
DANIEL ADAMS-RAY
COLDPLAY

Det kommer att bli grymt!

Gillar verkligen den här låten med Brandon Flowers! Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på den här på jobbet.

http://www.youtube.com/watch?v=5AhU12zC8fc

Det roliga är att nu börjar folk hetsa om att köpa biljetter men jag och min vän har varit förberedda länge. Den här gången kommer vi i alla fall inte att missa Daniel Adams-Ray!



Söndag

Idag har vi både kommit fram till Århus och åkt därifrån. Nu är vi på väg till Antwerpen.
Jag har haft en dålig dag idag. Börjar med att jag somnar om efter att klockan ringt och vaknar 5 minuter innan jag börjar. Sen det första jag gör när jag kommer ut på däck är att halka och slå i båda knäna. Dagen fortsatte väl inte så bra heller. Det var musslor till middag och det gillar jag inte, smakade en så nu vet jag säkert. Sen lyckades jag halka en andra gång och slog i armen.
Så kan det vara vissa dagar. Jag har inte haft någon inspiration till att skriva idag. Men nu så här på kvällskvisten fick jag reda på att imorgon, imorgon! Då kommer det att visas vilka artister som ska till Where the action is. Om man ska tro på rykterna så kan det bli riktigt bra :)

Berocca Boost

För ett tag sen fick jag prova en Berocca Boost av kocken. Berocca Boost är en brustablett som man löser upp i ett glas vattnen och innehåller guarana (naturligt koffein) och vitaminer som har en uppiggande effekt. Sen var jag fast! Jag har nu köpt mig egna och de funkar hur bra som helst. Jag brukar ta en varje morgon klockan 03.45 innan jag börjar. Att jag kommit upp den tiden varje dag innan är ett under. Eftersom att jag inte dricker kaffe är det väl lite svårt att komma igång på morgonen. När jag druckit upp min Boost på morgonen dröjer det inte länge innan jag känner mig klarvaken och pigg. Hur skönt som helst att slippa vara sådär seg på morgonen, speciellt när man ska jobba. Det känns precis som att någon slår på en startknapp i hjärnan och jag blir mer fokuserad med en gång.
Jag kan tänka mig att det skulle passa perfekt med en Boost om man ska plugga eller koncentrera sig på ett prov.

Jag kan säga såhär, det fanns ett liv innan Berocca Boost och ett liv efter. Den underlättar morgonen och jag känner mig mer vaken och alert.

www.beroccaboost.se kan man läsa mer om vad brustabletterna innehåller och hur de fungerar.




Vill veta

Åh jag blir galen! Verenda dag går jag in på Where the action is hemsidan för att se om det har kommit några uppdateringar. Men det står samma sak varje gång! Det har gått 20 dagar sen de publicerade att Coldplay skulle komma och att mer information skulle komma snart. Men jag har inget tålamod för sånt här. Jag vill veta vilka artister som ska komma och jag vill veta det nu!

//C

Lördag

Idag är det lördag vilket endast märks av på ett sätt här ombord. Menyn! Det blir alltid lite finare mat på helgen. Det blir till exempel lammfilé med potatisgratäng och kladdkaka till middag idag. Jag äter varken lamm eller kakan så det får nog bli lunchrester eller sallad för mig idag.
Hade lite svårt att somna igår efter brandlarmet men sen sov jag faktiskt hyfsat gott. Även om det var fullmåne. Skönt det. Men nu längtar jag verkligen hem till sängen där hemma med min älskling. Lite mer än 3  veckor kvar nu.

//C

Brandlarm

Här låg jag i sängen när plötsligt brandlarmet gick! Fy sjutton! Fick slänga på mig kläder, sprang upp på bryggan för att kolla läget och de säger att de brinner i maskin och att vi ska förbereda rökdykarna.
Vi har två ombord som alltid ska ta på sig rökdykardräkter för att släcka elden om det brinner. Allt var förberett, så säger de att det inte var nån brand. Det var tur det, fy lite läskigt var det allt.
Nu ska jag sova, godnatt!

20 år

Sjukt att jag är 20 år nu! Jag hade inte tid att skriva igår för jag hade fullt upp med att försöka släta ut mina rynkor. Nä men jag var alldeles för trött. Det har blivit väldigt mycket jobb på sistonde.

Såhär snälla var mina arbetskamrater igår, jag fick både tårta och blomma. Ska bli intressant att försöka få hem den blomman. Här kan den ju inte vara kvar, jag vill ha den hemma! Kul att de vet att jag gillar rosa :)


Önskelista

Om man läst inlägget innan så kanske man förstår min lite konstiga önskelista

Jag vill komma hem!

En tidsfrysare så att varken jag eller någon jag gillar blir äldre. Jag vill att mina bröder alltid ska gå i skolan så man kan hjälpa dem med läxor och bli stolt över deras betyg. TIden ska gå och det händer nya saker men att vi inte blir äldre.

En tidsmaskin så man kan åka tillbaka till när allt var enkelt och livet var en lek.

Ett eget flygplan med personal så att jag hinner åka till alla de platser som jag vill se innan jag dör.

En mops som kan hålla mig sällskap när Leo är på jobbet.

Eller ett annat litet fluffigt djur som min kära pojkvän kan ta hand om när jag är på jobbet.

Min favorit parfym Supermodel från Victoria's secret som inte finns i Sverige



Fast jag har några andra saker på listan också som kanske inte är lika omöjliga.

Scott Kelby - Digital fotografi, 3 böcker med tips om hur man blir bättre på att fota.

Rockaholic, Born to rock utredningsspray eftersom mitt hår alltid är trassligt.

Fina ringar

Ett halsband med ett guldhjärta.

Till sist får jag väl ta med resor och upplevelser då eftersom att jag har så mycket jag måste göra och se innan jag dör.




Hejdå 19-åriga Cecilia, snart finns du inte mer!


Snart

Snart fyller jag år, snart kommer jag att somna som 19-åring för sista gången. Jag får ångest! Jag gillar inte att fylla år. Jag känner att allt går för fort, jag hinner inte med. Det är så mycket jag vill göra och livet är så kort. Min födelsedag är bara ett bevis på att åren går. Det var inte längesedan jag fyllde 10 år och fick en Stockholmsresa med Mormor och Morfar. Det var inte längesen jag hade barnkalas och fick massa badbomber fast jag inte hade badkar. Det var inte längesen jag lärde mig cykla, byggde kojor, var ute och lekte varenda dag och inte hade ett bekymmer i världen. Nu är jag gammal men kommer aldrig att bli yngre än såhär. De åren kommer aldrig tillbaka, de åren har gått så fort. Det gör mig rädd, jag vill hinna med allt, jag vill hinna med livet. Men livet kommer alltid att vara snabbare än mig. Så är det. Jag vet att jag är löjlig, jag hatar att fylla år. Jag blir alltid ledsen. Jag är ledsen nu. Jag vill komma hem! Jag vill inte vara här på min födelsedag. Jag vill kunna krama min familj, ge min katt tårta och få en födelsedagspuss av Leo.
Jag har egenligen inte tid att vara på en båt. Mitt liv är här och nu, jag vill inte missa det!

//C

Ingen present

Det tog två och en halv timma förut innan vi fick flyttat på oss. Mer övertid till mig. Men nu har jag varit vaken sen 03.40 och ska snart jobba igen. Jag hinner sova en timma om jag somnar snabbt.
 
Har precis varit iland och tittat efter någon liten present till mig själv. Det fanns inget roligt! De hade slopat nästan hela sminkavdelningen på Coop så det fanns två fula nagellack, absolut inga vårfärger. På Intersport fanns inte heller något skoj, provade en Adidas jacka men var inte alls sugen på den. Jag kom på att trisslotter kan jag ju köpa så kanske jag skulle vinna en miljon i födelsedagspresent så att jag hade kunnat sluta jobba och åka hem imorgon. Men näe! Det fick jag inte för surtanten ville se mitt leg. Och leget ligger hemma för att Leo ska kunna hämta ut paket åt mig. Så det blir nog ingen miljon för mig. Säkert en riktigt ordentlig vinst på den lotten som egentligen skulle varit min nu.
Jag fick köpt mig jordgubbar och några skvaller/modetidningar i alla fall. Det finns ju inte så många här ombord.
Nu har jag inte tid att hålla på här längre jag måste sova, som vanligt.

//C

Jobba jobba

Snart kommer telefonen ringa och då ska vi förhala längre fram på kajen för att lasta ytterligare ett parti asfalt. Det skulle tydligen vara nån blandning så därför måste vi flytta fram lite. Efter det tänker jag banne mig springa iland till min favorit Coop. Får se om jag hittar något skoj :)

//C

Explosion

Ja dagen har absolut inte blivit som jag trodde, därav den dåliga uppdateringen. Jag tänkte skriva innan jag började idag men hade ankomsten precis innan så jag hann inte. Sen precis innan jag hade jobbat färdigt så sprängdes en slang som maskinarna körde iland olja med så det var bara att fortsätta jobba. Oljan hade sprutat ut som en fontän och självklart missade jag det. På 4 timmar hade det inte hänt ett skit och precis när jag kom ner i pumprummet så blir det värsta explosionen. Kanske lite tur ändå, jag fick ju ingen olja på mig.

Sen sprack ju resten av planeringen också. Jag som skulle till Coop för att köpa mig en födelsedagspresent. Inte hann jag ringa mamma heller. Nä det får bli nya tag imon helt enkelt. Nu får jag sova så jag inte ligger efter sovschemat också. Jag har redan sovit alldeles för lite idag.

Just det, tack Leo för att du hämtat mina Gossip Girl boxar! Nu vet jag vad jag ska göra när jag kommer hem.

//C

Nalle Puh

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.
Nalle Puh - A.A. Milne

Tänker

Jag har kommit på att jag funderar alldeles för mycket, över allting. Speciellt livet. Men jag tror det är bra för jag har mål och drömmar. Jag tänker inte flyta med och vakna upp en dag och känna att jag har missat allt. Jag tänker inte följa alla spår och upptrampade vägar. Jag tänker ta spännande omvägar för att se mig omkring, för att upptäcka sånt som andra missar. För det finns så mycket mer i livet än det man ser och vet om.

Jag tror att det är dags för mig att sova innan jag blir som Thomas Di Leva, fast varför inte egentligen? Nä godnatt nu!

Alla hjärtans dag

Vad är det för himla påhitt egentligen?

Aja till hur dagen har varit so far. Det var så kallt imorse vid avgången att luften glittrade. Jag trodde att jag inbillade mig men icke! Det var små små frostflingor i luften som glittrade i ljuset. Nästan lite magiskt faktiskt. Jag glömde nästan bort att det var 20 minus för en stund.

Morgonvakten började med att jag fick med, som jag kallar det, "en take away yoghurt med kanel" upp på bryggan. Skepparen var där uppe för det var fullt med is utanför. Jag satt och tittade ut på den glittrande himlen som glittrade hur mycket som helst när vi hade tänt strålkastarna och var fascinerad över hur isen bröts sönder när vi tog oss framåt.

Inte långt efter det satt vi fast i isen. Där satt vi i 4 timmar så jag fick vara nere och städa och kocken visade hur man gjorde fattiga riddare istället. Nu ska jag ringa till Leo-Peo och tjata ytterligare en gång om att jag önskar mig en mops i födelsedagspresent :)

Ha en bra dag, vare sig du firar alla hjärtans dag eller inte!

//C


13/2, igår

Efter en tid utan internet har det hänt lite grejer.

Vi kom fram till Holmsund tidigt söndagmorgon tror jag det var. Där låg vi i "fel" kurs så vi hade inget internet. Ankomsten blev precis innan min vakt så jag fick vara ute i 5 timmar, 15 minusgrader! Hur kan folk bo så långt norrut?
Vid frukosten blev jag riktigt irriterad över en viss persons åsikter, det är riktig dagisnivå på det här stället. Jag arbetar med gubbar som beter sig som att de är 5 år gamla, jag blir så himla trött på sånt. Jag somnade snabbt för att kunna rensa huvudet från all dålig energi men vaknar några timmar senare av att samma person står utanför min hytt och nästan gapar något om nya overaller och satte igång nån jäkla defribrillator som lät. Där var min skönhetssömn och resten av dagen förstörd. Jag fick ligga i 3 timmar och bara vänta på att börja jobba, somna om gick inte.
Inte nog med det så kunde kocken inte ha någon färdig middag till mig halv 5, när jag äter tidigare än de andra för jag har vakten. Det blev flingor och en macka men den energin försvann snabbt. Speciellt när det började läcka asfalt vid manifoldern också då var energin på noll. Att det var 18 minus gjorde inte saken bättre. Mina fingrar och tår domnade bort. Ändå stod jag och hackade bort så mycket is jag kunde för att hålla mig varm. Helt hopplöst.

Efter vakten blev det lite bättre jag tog mig ner till gymmet och fortsatte titta på Bröderna Karlsson och efter en dusch fick jag min middag, 21.30. Ja jag var ganska hungrig då. Sen hann jag sova 1,5 timmar innan jag fick gå ut i kylan igen, denna gången 20 minus. När vi äntligen var klara hann jag sova ytterligare en timma innan jag skulle jobba igen.
Nu är jag riktigt trött så jag får berätta om den här dagen lite senare. Men jag kan ju säga så mycket som att den har börjat bra mycket bättre än gårdagen.

//C

Bra dag

Idag har faktiskt varit en bra dag. Jag fick hacka is innan middagen, som jag redan hade räknat ut. Men det var ganska roligt faktiskt. Det såg riktigt fräckt ut med all is, tyckte jag idag iaf. Får väl se hur lång tid det tar innan jag tröttnar på den. Det ska tydligen vara runt 13 minusgrader på tället vi ska vara. Kul att stå ute i det 4 timmar i sträck. Usch och fy! Jag som fryser när det till och med är plusgrader.
Jag har till och med pallrat mig ner till gymmet för att träna idag. Jag måste skärpa till mig och göra det oftare, så jag började idag. Bröderna Karlsson blev det på tvn vilket gjorde det lite roligare att stå där nere på bandet. Jag såg idag att jag fått med fel sladd till kameran, jag som hade tänlt ta lite bilder. Blir så när man inte hittar sin vanliga kamera innan man ska åka. Har faktiskt ingen aning om vart den är. Men den kommer nog fram.
Nu ska jag sova för antagligen kommer vi få ankomst innan min vakt, alltså om några timmar.
Alla som festar, har roligt eller bara sover skönt i en varm säng inatt kan tänka på mig när jag vandrar runt bland all is.
//C

Hitta mig

Om man vill veta var jag befinner mig så kan man gå in på www.marinetraffic.com Gå in på fartyg,  välj sök allt och skriv in Pandion. Då ska det komma upp bilder, allmän information om båten och senast mottagna position. Då kan man även se på en karta var vi är.
//C

Minispa

Ännu en morgon ombord. Idag är det soligt ute och fortfarande en massa is. Det blir nog till att hacka bort en massa is senare idag. Nu tänker jag inte ägna en tanke åt det. Ligger nyduschad i sängen och väntar på att ansiktsmasken ska torka, håret har precis fått en inpackning och jag ska snart testa min nya Dove go fresh lotion. Det känns som en bra dag idag. I alla fall nu, jag känner mig lite kvinnlig för ett tag också. Jag kom på att jag bara har sett två kvinnor sen jag mönstrade på. En på Coop som stod i kassan och en som kom från immigration i Polen. Men det funkar ju det med lite för dåligt med tjejfilmer ombord bara. Det är ingen som tittar på Meangirls eller Sex and the city här inte. Jag ska allt ta och beställa hem Gossip Girl boxarna så jag får ta igen lite från alla actionfilmer och vetenskapsprogram som visas här. Ska försöka få Leo att se Gossip Girl med mig, kommer jag lyckas?
//C


Snön blev till is

Det snöade verkligen hela morgonen och jag gick runt och skottade. Det skulle bli avgång efter lunch nån gång idag men ingen ringde för standby. Den enda som ringde och väckte mig idag var Josefin, men det gör inget :) Avgången blev lite sen så det blev lagom till min vakt klockan 16.00. Jag höll på att stå på näsan det första jag gjorde. Det hade frusit på och blivit flera minusgrader. Glashalt över hela båten. Vi har lagt presenningar över spelen på backen för det skvätter/blåser upp en massa vatten där nu.
Jag lyckades blöta ner mig när jag skulle surra ankarna, det började frysa med en gång och jag såg ut som en snögubbe.
Jag kom att tänka på Barnen i Bullerbyn när de är på väg hem efter skolan i snöstorm och måste stanna hos den elaka skomakaren. Sen spann mina tankar vidare på barnprogram och jag kom att tänka på ett program som bland annat sändes när Vintergatan gick som sommarlovsmorgon. Herregud det var ju jättelängesen nu, börjar bli gammal! De hette "De vilda djurens flykt" och var faktiskt jättehemskt, jag kommer ihåg att en liten igelkott blev påkörd av en bil när de skulle korsa en väg. Fy! Men det var riktigt bra program. Tyvärr verkar det inte finnas på film men jag får kolla på klipp på youtube när jag kommer hem istället.


Snö

Snön har yrde förbi ventilerna (fönstrena) hela gårdagen. Det är massa snö i Nynäshamn. Vi ligger förtöjda här nu igen. Snön gör det lite krångligare faktiskt. Handskarna blir blöta, det var jättetungt att köra iland containrarna med sopor och det blir livsfarligt halt ute på däck. Blöt plåt är inget att rekommendera. Det är tur att vi målade med sand i färgen i somras, men det är bara på vissa ställen. Nu ligger jag och ska försöka sova 1,5 timma innan det är dags att jobba igen. Förut innan ankomst så vaknade jag av att det började gunga. Jag vill komma hem och sova med Leo, i en säng som inte gungar, i ett rum där sakerna inte åker fram och tillbaka över golvet och där det är tyst och ingen ringer och väcker en mitt i natten och säger att man ska jobba. Jag längtar hem och det är 4 veckor kvar...
//C

Krispigt

Har inte hänt nåt speciellt idag, vi fick lite problem med pumparna vid lossningen så vi blev lite sena. Nu åker vi i alla fall ifrån Malmö och ska tillbaka till Nynäshamn.
Till middag fick vi kockens special home made burgers med egen mald färs. Fina grejer det. Eftersom att jag alltid får äta själv när vi ligger i hamn får jag alltid reda på alla hemliga ingredienser. Kanske ska göra några sånna burgare nån gång. Fast någon köttfärs tänker jag inte stå och mala själv så det blir nog inte lika mycket special. Men lite i alla fall.
Nu ligger jag nyduschad i en nybäddad säng. Visst är det härligt när sängkläderna är sådär krispiga. Krispigt är förövrigt ett väldigt bra ord som får mig att tänka på massa bra saker. När luften är sådär kall och frisk så känns den krispig. En krispig vattenmelon på en klippa vid havet på sommaren. Våren som är så krispig med sina nyutslagna löv och vårblommor. Krispigt är mitt favoritord (just nu)
Näe nu har jag nog stått och filosoferat för länge vid manifoldern igen. Rensa hjärnan med lite sömn. Börjar jobba om 4,5 timme.
Guten nacht!
//C

Onsdag

Har hållt på att fila på min önskelista lite, den blir bara längre och längre. Kanske dags att sluta med det snart. Nu ska jag sova.
//C

Blåser

Idag blåser det en massa, 26 m/s var det uppe i som mest under morgonen och då har vi legat i lä bakom Öland. Det lär bli värre när vi ska runda och ner mot Malmö.
Skönt att jag har gjort mitt för tillfället. I eftermiddag blir det en liten övning och sen hinner jag nog inte göra så mycket innan jag ska upp på bryggan igen.
Känns som att detta kommer bli en bättre dag än igår i alla fall, hoppas det.
Nu ska jag försöka sova även om jag åker fram och tillbaka i sängen.
//C

Krångel

Idag har varit en riktig skitdag! Nästan om man bortser från att biljetterna till Where the action is är bokade.
Allt som kunde har krånglat idag. Vi hade övning med MOB-båten idag istället och en vajer till ett nedfirningshandtag trasslade till sig rejält. Den fick kapas av innan vi fick upp båten igen. Det är svårt att förklara hur allt funkar om man inte sett hur det ser ut, men skitsamma jobbigt var det i alla fall.
Sen så har det varit riktigt kallt. Jag har haft på mig underställ, t-shirt, tjocktröja, mjukisbyxor,raggsockar, vinteroverall, extra vinterjacka över overallen, en fleece "rånarluva", en stickad mössa, vinterhandskar, hjälm och skor. Drog även upp jackluvan över hjälmen men lik förbannat frös jag. Jag trodde att jag skulle frysa ihjäl.
Men nu har jag tagit mig en varm dusch och ska sova.
Godnatt!
//C

Coldplay

Jag har en fin vän och den 28 juni så ska vi se Coldplay i Slottskogen. Det kommer bli grymt!


.

Jag orkar inte ens skriva nåt nu...

-Sunday

Igår hade vi inget internet på morgonen och på kvällen var jag så trött så jag fick inte skrivit nåt. Det har inte hänt så mycket vi har precis varit i Szscecin och nu är vi på väg till Nynäs igen. Vi är väl framme imorgon nån gång tror jag. Så ikväll blir det utkik på bryggan.
Imorse kände jag mig lite trött och seg tills jag fick en Berocca Boost, då vaknade jag till. Funderar på att köpa några sånna i Nynäshamn sen för det lär ju bli fler sega dagar här.

Idag är jag sugen på att titta i antikbutiker men det går ju inte när jag är här. Jag har några nya ställen som jag ska kolla upp när jag kommer hem. Men det är fortfarande alldeles för långt tills dess.

//C

Fördomar

Dagen blev precis som jag skrev innan. Hur kunde jag veta det, är jag synsk? Nej alla dagar är nästan likadana här. Efter vakten försökte jag ringa Leo som inte svarade, dummis! Det verkar som att ingen vill svara när jag ringer nu för tiden. Jaja strunta i henne som är fast på en båt. Efter vakten blev det en film, jag joinade maskingänget som tittade på "Salt" den var helt okej faktiskt.

Till något helt annat, något som gör mig på dåligt humör. Det är när det kommer folk ombord i hamnar som antingen ska göra något jobb eller hämta/lämna något och varje gång nån av dem pratar med mig så kommer frågan: "Jaha och du går i skolan?" "Eller aha du är elev?" Kul att dem ser det som en självklarhet att ingen ung tjej kan vara anställd på en båt. När jag svarar att nej jag är fastanställd brukar de bli tysta men ibland kommer frågan "Är de snälla mot dig ombord?" Dem är väl lika snälla mot mig som mot någon annan. Det är ju inte direkt så att de nån gång frågar om jag är elak mot gubbarna.
Eller när det alltid kommer nån och frågar om jag vill ha hjälp att lyfta något som alla andra klarar att lyfta men som de anser att inte jag klarar av. Då blir jag trött Nej! Jag kan klara det själv!
Alla dessa fördomar!

Sjömansbiff

Fredag eftermiddag, folk planerar sin utgång jag planerar vad jag ska göra på min vakt. Det blir nog lite städning och sortering i soprummet, eftersom att jag är sopstations chef. Härlig befattning! Efter det så blir det sjömansbiff till middag sen blir det antagligen dags att gå upp till bryggan för att sitta utkik. Det brukar alltid bli så mörkt efter middagen.
Skriver mer sen, nu börjar jag snart jobba.
//C

Klarat en vecka

Idag har jag varit ombord en vecka, bara MINST fem veckor kvar. Jag måste stanna några dagar längre.
Just det! Det blev ingen övning idag så jag slapp gå upp tidigare men jag sov riktigt dåligt så jag var grinig i alla fall. Men jag bestämde mig för att unna mig ett besök på Coop. Det bästa när man är i Nynäshamn. Det är så skönt att bara gå runt där inne och titta på allt, andra människor och man slipper arbetskläder. Jag fick köpt mig två tidningar, lite nötter och ett ritblock med pennor. Jag kände för att måla/kladda lite. Ganska kul tidsfördriv. Jag ska ju fördriva fem veckor så det kan vara bra med sysselsättning. Vi har fått nya filmer också, många som verkar/är bra. Det får bli film i gymmet nån dag. Jag ska bara träna mig igenom Millenium-trilogin först så jag har att göra ett tag. Inatt ska vi åka mot Polen, nu ska jag sova. Godnatt
//C

Inte mycket

Igår hände ingenting intressant över huvudtaget. Jag tittade lite på Svenska Mästerkockarna (om det nu heter så) Annars var det en okej men tråkig dag.
Imorse på min vakt kom vi till Nynäshamn så det blev förtöjning och det vanliga plocka fram allt och koppla lastarmen. Sen efter frukost fick vi fem pallar med proviant. Det är ganska mycket mat! Som jag fick vara med och ta ombord och även plocka in i kylen/frysen. Så det har blivit mycket jobb idag.
Nu ligger jag i kojen nyduschad och ganska arg för jag tror att dem kommer att ringa och väcka mig snart igen. Det sägs att vi ska ha i MOB-båten (man över bord båt eller rescue båt om man vill) i vattnet bara för att Sjöfartsverket är här och ska kolla. Kul att det är jag som ska sjösätta den som aldrig gjort det innan. Jag har alltid varit med i båten annars men nu har de tydligen ändrat och inte berätttat för mig förrän idag. Väldigt bra kommunikation här. Jag hoppas att jag slipper gå upp tidigare. Men visst dream on Cecilia!

Nåt att se fram emot

Idag har det varit helt grått ute. Jag har gjort det vanliga ungefär. Satt utkik efter middagen tills jag slutade och man såg ingenting. Det var jättedålig sikt. Vi rundade Skagen så då fick jag hålla koll på mötande trafik och fiskebåtar som virrade runt. Det händer inte så jättemycket skoj här, det är mest samma. Men är allt grått och trist får man göra något för att ge vardagen lite färg. Idag har jag bokat biljetter till mig och min vän, Håkan Hellström 4 juni! Det är bara lite mer än fyra månader kvar sen står vi där och känner stämningen.

Fram och tillbaka

Vi har åkt på Nordsjön under natten och morgonen och det har blåst lite. Jag kunde inte sova så bra inatt, vaknade flera gånger av att både jag och allt annat i hytten åkte fram och tillbaka. Under morgonen har jag suttit utkik på bryggan men inte sett annat än mörker.
Nu har jag försökt sätta fast det mesta i hytten så att det inte ska braka i golvet. Det rullar fortfarande men jag ska försöka somna med en gång för jag vet att jag kommer sova dåligt.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!