Hela helgen

Nu har jag faktiskt en bra anledning till att jag inte har skrivit här. Datorn har varit helknasig! Den hänger sig hela tiden så man kan nästan inte göra nånting. Men jag kom ju på att jag har min bärbara och det funkar ju det med.

Jag har haft en trevlig helg. Började på fredagen med att träffa några gamla vänner och på lördagen åkte jag ut på landet. Min lillebror lagade middag och det blev grillat kött med klyftpotatis och bearnaise. När han grillade köttet så slängde han på några bitar al in i elden och stängde locket så det blev lite rökt. Hur gott som helst! Han är så duktig min bror. Skägg hade han skaffat sig också så jag kände mig supergammal. Men jag är ålderslös nu så det spelar ingen roll :)
Igår fortsatte jag helgen med god mat och gjorde fläskfilé med gorgonzola och bacon och till det blev det potatisgratäng. Jag fick överraska min Leo när han varit iväg på träningsläger.
Det fick jag igen imorse, när jag vaknade så stod pannkakor klara på köksbordet och väntade. Snällt va?!
Sen har vi hunnit med lite hemmapyssel och en bio. Trassel blev det och, den var faktiskt bra.
Nu är Leo lite tråkig och spelar tvspel men jag ska snart tvinga honom att titta på kärleksfilm med mig. Jag vet att jag kommer att lyckas hehe!!

Väggen är klar!

Nej nu har det varit för dåligt här igen. Men jag har koncentrerat mig på att få färdigt väggen. Det blev ganska bra faktiskt.
Igår åkte jag och Leo ut till ön för att hälsa på hans mamma, han tränade och jag var på Tupperware-party. Jag fick beställt en smart sprits som jag ska ha när jag bakar.
Nu ska jag äta och invänta Big Brother, spännande värre.

Vårdagjämning

Förlåt min trogna bloggläsare för dålig update! Men du vet ju redan vad jag har gjort i helgen så det gör nog inte så mycket.
Idag är det vårdagjämningen och folk går runt i solglasögon och äter glass, härligt! Men jag tycker inte att det är dags att plocka fram vårgarderoben riktigt än. Det får bli lite varmare och jag får bli lite brunare innan det är dags tror jag. Jag håller på att ta igen de Big Brother avsnitt som jag missat, väldigt många allstå. Har en del kvar men nu kände jag för att måla lite. Så nu ska jag dra ut soffan och forttsätta med väggen som tydligen inte blir klar av sig självt. Det trodde ju jag innan jag åkte till jobbet. Men det tar ju sin tid så det är väl bara att köra igång.
Hej svejs!

Tyskland

Nu är jag hemkommen från Deutschland igen och har redan massa nya idéer på gång. Får väl se vart dagen tar mig och min lilla vän den här gången.
Men tillbaka till Tysklandsresan, fy sjutton vilken tråkig båt den nya Stena Germanica är!!! Alla som jag och min far pratade med tyckte likadant. Det fanns ingenting att göra. Det fanns ett däck som man kunde vistas på, en bufférestaurang, en annan restaurang, en liiiten shop, en bar med en lite scen där det satt en gubbe och spelade deprimerande musik på flygel och sen fanns det ca 6 spelmaskiner. Men inga sånna enarmade banditer som på den gamla goda tiden, såklart! Ville man ha frukost så fick man betala 130 spänn per person och då fick man äta av en tråkig frukostbuffé, det fanns inget annat att välja på heller så man blev illa tvungen. Idag hade jag köpt med varsin brödbit som jag och pappa tuggade på i sängen.
Buffén på kvällen var inte mycket bättre, den kostade 35 euro per person!!! Helt sjuka pengar, och då fick man äta av halvdan mat, halvfabrikat så det skriker om det. Men vi skippade den och igår kväll blev det en räkmacka istället. Det var nog det som fanns. Men jag och pappa har haft en trevlig liten semester, vi kommer nog inte åka med den båten igen i alla fall.

Serier

Jag har egentligen inte tid att sitta här längre för jag har mycket att fixa med idag. Men jag var tvungen att titta på det sista avsnittet av Gossip Girl säsong 4. Jag hatar när man har sett det sista avsnittet och måste vänta på nya. Självklart är det sista alltid extra spännande. Men jag har ju mina 3 första säsonger att titta på så länge som tur är. Jag måste börja titta på The Tudors någon dag också. Jag hinner inte riktigt med, dagarna går så fort. Och tiden, nu måste jag börja packa och fixa inför Kiel-resan.

Sängen

Mangon är uppäten, naglarna har fått en ny färg och jag har skrattat åt den mest klockrena personen på tv just nu, nämligen Gurkan!
Ganska trevlig kväll ändå men saknar min älskling. Det är så tomt och kallt här när jag är ensam. Fast jag är inte ensam alla spöken kommer fram när min pojke är på jobbet. Fast jag låtsas som att det inte finns några.
Nu ska jag diska och titta vad jag vill ha med mig imorgon när jag och pappa åker till Kiel. Det har blivit väldigt mycket tid med pappa nu i veckan. Det gillar jag :)
Men snart ska jag krypa ner i sängen som är alldeles för stor om man är ensam och spökrädd. Jag ska krypa ner i min grop som jag har skapat.
Hörs imorgon!

Kesoplättar

Här är receptet på kesoplättar som både jag och Leo tycker är jättegott.
Kesoplättar
2 ägg
1 burk keso
3 msk dinkelmjöl
lite salt
Blanda allt och stek sen små plättar i stekpannan. Superenkelt!



Här åt vi med hallon, banan och lite kesella.

Gubben i lådan

Idag har jag varit på hur många ställen som helst. Känns som om jag har varit runt i hela Göteborg med min far. Vi hann med väldigt mycket i alla fall. Fixade lite hemliga planer för nästa månad och fick letat upp Perelli och snodde lite av hennes fruktsallad. Men det roligaste var nog att pappa köpte nya kläder för det är inte ofta han vill gå in i affärer. Han fick köpt två par jeans, en tröja och ett par skor. Det är nog rekord för honom tror jag.
Nu sitter jag och har tråkigt hemma och det är svinkallt. Blir nog lite mango till Sveriges mästerkock snart.

Hurra!

Nu är jag åter igen på landet och hälsar på min familj. Lillebrorsan gjorde tacogratäng till middag så jag kunde inte låta bli att stanna för att smaka och nu är jag fortfarande kvar. Det får bli en natt framför kakelugnen idag tror jag. Synd att min lilla katt inte får vara inne. Han blev så glad när han såg mig idag, eller så var det för att han fick godis. Jag tror nog på det senare.
Nu i veckan har jag ganska mycket på gång, eller ja det har jag nästan alltid. I huvudet i alla fall sen vad som blir gjort är ju en annan sak. Men lite som är klart är en sväng till Kiel på torsdag med min far och på lördag blir det en heldag med min kära vän. Som för övrigt fyller år idag! HIPPHIPPHURRAAAAA!!! Jag har aktiverat min tidsfrysare nu så du behöver inte oroa dig, vi blir inte äldre nu! :)
Nu är det Big Brother med bror som gäller!

Grön

Idag har jag hälsat på mamma och pappa och bröderna B en stund. Mamma och pappa kom hem från Prag idag och hade med sig den här fina ringen till mig :)


Monopol

Just nu sitter jag och Leo och spelar vårat nya Monopol Revolution med kreditkort istället för pengar. Nu går det inte så bra för mig, men det kan ju vända ganska fort. Imorse blev det våran nya favorit kesoplättar till frukost och jättegoda jordgubbar.

Lördagsmys

Just nu står Leo och min lillebror och gör tacos. Jag blir för bortskämd när jag har varit på båten och alltid får maten serverad. Nädå, jag ska också hjälpa till.
Idag var jag uppe vid 7-tiden och sen putsade jag mina skor och gjorde piroger. Känner mig riktigt duktig. Känner mig redan trött så jag kommer antagligen att somna innan midnatt idag också.
Bojkottar melodifestivalen idag med som alla andra dagar, fast lite vill jag se. Jag måste ju se att även i år så vinner en helt värdelös låt. Men det blir väl någon blodig action om grabbarna får välja. Nä det får dom inte!

Hemma

Vi kom loss ur isen och tur var väl det så jag kunde åka hem. Nu har jag ätit kesoplättar med min pojkvän och ska göra mig i ordning för att åka in till stan. Ska äntligen välja kläder, sminka mig och kunna kolla på det jag vill :)
Ska hämta mitt paket också! Hoppas kläderna passar. Spännande!

Massa is

Vi skulle egentligen åka så nära svenska kusten som möjligt, det var vad som sades igår. Men som vanligt ändras det och imorse när jag kom upp på bryggan sa de att vi skulle åka i en konvoj. Alltså efter andra båtar. Så jag har nu under morgonen fått stå och handstyra efter en isbrytare som gjorde en väg för oss och en annan båt så vi kunde ta oss igenom isen. Hittills går det bra, men långsamt. Både vi och den andra båten lyckades fastna på samma ställe men kom loss efter en stund. Det är riktigt tjockt med is.
Så just nu vet ingen när vi är framme. Alltså vet inte jag när jag får åka hem. Men vi är på väg!

Kan inte sova!

Ja då fick man sova några timmar innan det började gunga. Det hjälper inte att ha öronproppar i om saker börjar ramla ner och man rullar fram och tillbaka i sängen.

En tanke

Det finns en sak i mitt huvud nu. En enda! Det får inte plats så mycket mer i min lilla skalle. Snart är jag hemma, SNART ÄR JAG HEMMA! Det går inte att beskriva känslan som infinner sig när man står med sin väska och precis känner den fasta marken under sina fötter. Aldrig att man vänder sig om och tittar, ryggen mot båten och blicken mot ljuset. Man vet att man kommer att vara ledig i flera veckor och inte behöver ägna en tanke åt jobbet. Man vet också att man kommer att kunna se nya människor varje dag och inte vara fast i rutiner. Det är det bästa med det här jobbet. Ledigheten och den härliga frihetskänslan när man har gjort sina veckor. Lite som att komma ut ur fängelset. I nästa hamn, är det min tur att släppas fri!


...eller nä

Glöm det där jag skrev förut! Jag har glömt tidningen i affären. Typiskt min otur. Jag är inte alls nöjd längre. Nu ska jag ringa till Leo och tycka synd om mig själv en stund.

Nöjd

Nu har jag varit på fast mark en stund. Har nämligen varit på Coop, ja vi är i Nynäshamn nu igen. Det blev frukt eftersom att den har varit slut ett tag nu. Sen köpte jag mig en tidning som vanligt så den ska jag ligga och bläddra i nu :)


Monday

Yes nu är det måndag och ny vecka igen. Veckan då jag kommer hem! Det ska bli så himla skönt. Jag längtar verkligen supermycket. Speciellt nu när våren är på väg också. Då får jag ny inspiration och det är så mycket jag vill göra. Jag har som vanligt stora planer på gång. Min hjärna är nog specialicerad på att alltid ha nya projekt på gång.

Årets nya glassmaker

Igår hittade jag Triumf Glass nya smaker för i år. Jag kollade in skopglassen såklart för det är min favorit. Det såg ganska spännande ut. Det kommer nog bli en och annan glass i år. Kolla in här:



1 Mintchoklad

Pepparmint- och chokladgräddglass med mintchips och kakao.

2 Delicatobollglass

Mockagräddglass med Delicatobollbitar och kakaosås

3 Äpple & Kanel

Gräddglass med smak av äpple och kanel samt äpplebitar.

4 Brownie

Chokladgräddglass med browniebitar och kola.

5 Hallon & Lakrits

Hallongräddglass med saltlakrits.

6 Dammsugarglass

Arraks- och chokladgräddglass med marsipansås och kakaobitar.

Jag är nog mest sugen på att testa Hallon & Lakrits och Delicatobollsglassen. Hittat någon ny sommarfavorit? Annars finns det 27 andra gamla favoriter. Jag kommer att ha beslutsångest varenda gång i glasskön. Längtar så mycket till sommaren nu!





Äntligen sova

Nu har jag varit uppe och jobbat sen klockan 23.00 igår. 5 timmar mer än vanligt. Jag somnade inte innan jag skulle upp heller så jag har i´nte sovit sen igår eftermiddag. Börjar bli ganska mör nu. Solen skiner ute idag så det är ganska ljust i hytten fast skönt väder ute. Nu har jag laddat upp med öronproppar och snart är det dags att jobba igen. Jag tror att de ringer om 1,5 timma igen. Och söndag kallas vilodagen? Jo Visst!

Helt okej

Dagen har gått hyfsat snabbt och varit helt okej. Nu är det lite värre. Jag vet att jag får gå upp om två timmar för då blir det sluss in till Kielkanalen. Vi ska bunkra gasolja strax därefter så det blir nog till att jobba hela natten och morgonen så såklart som vanligt mellan 04-08. Det gör inte mig något för snart ska jag hem. Godnatt!

Städdag

Idag är det lördag = Städdag! Så nu blir det till att gå ner och städa som vanligt. Annars händer det nog inget speciellt idag. Det är ganska bra väder i alla fall :)

Längtar

Det är inte kul att skriva om man mår dåligt har jag märkt. Nu mår jag bättre, jag har haft en liten "kris" kanske man kan kalla det eller sammanbrott kanske. Jag är inte gjord för att vara ute på en båt såhär länge, så enkelt är det. För ett tag sen ringde jag hem och storgrät i telefonen och ville bara hem. Jag känner mig kvävd när jag är här men det är väl mitt egna fel, ingen tvingar ju mig att vara här.

Nu har vi åkt över Biscaya och kommer antagligen till Kielkanalen ikväll. Vi är på väg till Nynäshamn som vanligt och efter det ska vi till Holmsund. Där ska jag gå av!!! Om allt blir som det är tänkt men det blir det aldrig så jag vågar inte hoppas på något än. När min flygbiljett ligger på min matplats, då vet jag säkert. Innan dess har man faktiskt ingen aning.
Det har inte hänt så mycket annars. Jag har slutat nätshoppa (tror jag kan hålla mig tills jag kommer hem), jag har varit alldeles för dålig på att träna och jag gör ungefär samma arbetsuppgifter varje dag.
Det är roligt att Daniella är ombord igen. Igår tittade vi på film, Kick Ass. Vilken sjuk film! Den var inte alls som jag trodde att den skulle vara men den var ganska rolig. Med tanke på att vi nästan inte har några komedier ombord så får man väl tycka att även de halvtråkiga filmerna är roliga. Jag tror att vi får nya filmer när vi kommer till Nynäs. Varje månad så får vi nya filmer ombord. Jag har funderat väldigt många gånger på vem det är som sitter och väljer ut dessa filmer. Vi har hur många filmer här som helst som jag aldrig hört talas om innan medan vi sällan får några riktiga storfilmer. Plus att de flesta filmerna är så deprimerande att man känner för att hoppa överbord.
Men snart är jag hemma och kan titta på Gossip Girl! Längtar, längtar, LÄNGTAR!!!

Bayonne

Imorse kom vi fram till Bayonne och snart är det dags att åka igen. Jag ligger bara och väntar på den där hemska telefonsignalen. Kanske är 15 minuter kvar, kanske en halvtimma man vet aldrig säkert. Det har en tendens att alltid bli klockan tolv så att det blir mitt i min ledighet. Nu idag tyckte jag inte att det var någon idé att gå och lägga mig innan utan somnar hellre efter avgången i vetskap om att ingen kommer att ringa.
Jag vill kunna gå och lägga mig och sova ut för en gångs skull. Här är man standby dygnet runt. Jag drömmer till och med att jag jobbar så jag är redan trött när jag vaknar.
Inte långt kvar nu, hoppas jag inte. Det beror på om vi fastnar i isen eller inte. Östersjön är nämligen full av is. Vi har pratat med båtar som har suttit fast i en hel vecka, och fortfarande gör det. Som mest så har det suttit fast ett 60-tal båtar samtidigt. Kan inte isen försvinna nu?

Ny månad

Solen skiner utanför så att det sticker i ögonen. Skönt att slippa den tunga vinteroverallen.
Vi är påväg till Bayonne i Frankrike och kommer att gå in i hamnen imorgon runt 11-tiden. Och då kommer Daniella tillbaka! Ska bli riktigt kul. Nu måste väl jag gå och jobba igen. Ny månad nu med så det får bli nya tag. Under februarimånad hade jag 51 timmar överitd. Det är ganska mycket, inte konstigt att man blir trött.
Hejsvejs!

Shoppingterapi

Nu känns allt mycket bättre igen. Shopping är botemedlet tror jag. Men nu får jag nog ge mig, men det är inte så lätt att vara fast på en tankbåt kan jag lova. Jag behöver få lite annat i tankarna ibland. Nu kommer jag att ha lite nya fina grejer som väntar på mig där hemma. Det ryktas om lite överraskningar från min pojkvän med :) Jag älskar att ha något att se fram emot!

Idag klickade jag hem det här!



Jag blev så sugen på skorna efter att jag sett det här inlägget så jag var bara tvungen att köpa dem.
http://www.colormebluefashion.com/search?updated-max=2011-02-23T06%3A36%3A00-08%3A00&max-results=3


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!