sprider ut mig själv i vinden



Bara så ni vet

Nu ska jag och min kamera gå en promenad i solen.

Tiger Woods

Tänka sig, jag har varit och slagit några bollar på rangen. En riktig naturbegåvning är precis vad jag är!


Friday night


Krångel

Aa efter många om och men lyckades bilderna komma upp med lite annan skittext men jag orkar inte krångla mer med det så det får vara så.


The Coat

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2161353/images/2012/pic_186784966.jpg" class="image">


Veckoslut

Söndag idag, jag har trott hela dagen att det ät måndag för gårdagen kändes verkligen som en söndag. Idag har jag och Leo slappat lite. Tittat på Ronja Rövardotter och spelat Monpol. Tyvärr förlorade jag så fruktansvärt stort idag så det var inte ens roligt.
Jag har en liten plan jag tänker genomföra idag. Inget stort men det ska bli skoj. Så jag ska börja förbereda lite nu. Ska även försöka slänga upp en bild på min nya kappa.


Weekend

Jag är fortfarande lite trött från igår. Det blev middag, barhäng och klubbande. Vi lyckades pricka in Queer Luxurious Divas Night på Park Lane. Väldigt trevligt.

Blev lite avis på Julias nya kappa igår så jag var tvungen att ta en sväng in till stan för att leta reda på en egen. Efter det åkte jag hem och fixade lite. Nu har Leo kommit hem från Danmark igen och står i köket och steker pannkakor medan jag ligger nybadad i soffan i min onepiece och bara väntar på att bli serverad. Det är lördag det!


Fredag

Självklart lyckas jag drömma mardrömmar halva natten så jag kan inte påstå att jag hade en god natts sömn. Nu har jag ätit en lite nyttigare variant på pannkakor, Hittade på ett litet eget recept som blev helt okej. Jag ska iväg på middag och grejer ikväll men jag är inte direkt taggad. Kanske dags att börja fundera på vad jag ska ha på mig i alla fall. Det lyckas ju alltid sluta i kaos.

Attjo

Oj vad klockan blev mycket då. Jag hittade lite inspiration här någonstans och fick för mig att måla lite. Kanske visar den någon gång, om den blir färdig. Om mina teckningar och målningar inte blir klara med en gång finns det en risk att jag aldrig gör färdigt dom.
Jag tycker att jag har varit så duktig idag så jag ska unna mig en sovmorgon och skippar mitt inbokade träningspass imorgon. Skulle gått på bodyvive men har för mig att jag inte tyckte att det var så kul sist. Så är det fint väder går jag hellre en promenad.

Nu är jag riktigt trött och jag hoppas att jag somnar snabbt. Har lite att stå i imorgon. Om jag bara kan sluta nysa någon gång. Har nyst hela dagen, jag orkat inte bli förkyld nu bara.
Måste hoppa på sömntåget, jag hör att det är på väg nu.
God natt!


Rise

Such is the way of the world
You can never know
Just where to put all your faith
And how will it grow

Gonna rise up
Burning back holes in dark memories
Gonna rise up
Turning mistakes into gold

Such is the passage of time
Too fast to fold
And suddenly swallowed by signs
Low and behold

Gonna rise up
Find my direction magnetically
Gonna rise up
Throw down my ace in the hole



Lite fix

Nu har jag lekt hemmafru ett tag, tvättat och städat och haft mig. Nu tänker jag ge mig själv en härlig ansiktsmask och göra i ordning naglarna. Det är ju faktiskt fredag imorgon.

En vanlig dag

Det blev ett piloxing pass imorse och nu tänker jag äta lite lunch innan jag har tvättid. Händer inget speciellt idag med andra ord.


Idioti

Glöm det där med filmkväll.
God natt!


Fredag?

Fullt upp idag därför har jag inte haft tid att skriva nånting.
Började dagen med ett MRL-pass som sved ordentligt i magen. Sen åkte jag och Leo för att shoppa lite. Jag köpte ett linne, ett par träningsbyxor, några ögonskuggor och galgar i massa fina färger. Vi passade även på att äta lite lunch.
Efter det åkte vi och hämtade Leos kusin på jobbet och gjorde en finfin middag. Potatisklyftor, fläskfilé och bearnaisesås med en jättegod sallad till. Känns som att det är fredag idag.
Sen körde vi en omgång Monopol och jag vann som vanligt. Nu blir det filmkväll.


Precious

Första filmen ut får bli Precious eftersom att jag precis har sett den. Som jag skrivit innan så har jag sett den flera gånger. Jag tänker inte skriva så mycket vad den handlar om utan mer vad jag tycker om den. För det känns som att man avslöjar för mycket om man börjar berätta om handlingen.
Det är en speciell film som verkligen känns i magen. Den riktigt hemsk och ibland mår man bara illa när man tänker att sånt här förekommer i världen. Jag blir inspirerad av Precious vilja och att hon aldrig ger upp. Hur dåligt allt än är för henne så kämpar hon vidare. Hon har något att kämpa för!
Precious verkliga historia blandas ibland med hennes fantasier och jag kan ha lite svårt för sånt men i den här filmen fungerar det. Filmen berör verkligen och lämnar ett spår.
Se den!
Men kanske inte till fredagsmyset direkt. Filmen gör sig bättre i ensamt mörker när man inte är helt glatt humör. Tycker jag i alla fall men man får ju göra som man vill.
IMDb: In Harlem, an overweight, illiterate teen who is pregnant with her second child is invited to enroll in an alternative school in hopes that her life can head in a new direction.


Ny kategori

Ska vi dra igång mina filmtips nu då kanske. Det tycker jag i alla fall. Börjar med genren drama. Min personliga favorit. Jag tänker inte tipsa om gamla godingar som Titanic och klassiska filmer som alla redan har sett.
Jag tycker bättre om när man sätter på en lite udda film som man inte ens hade tänkt se ifrån början och inser att den är riktigt bra. En film som allt för många har missat. Många av mina guldkorn har jag hittat när jag var på båten och jag och Daniella valde filmer på måfå ur en låda.
Om det hade fungerat som det skulle hade jag kunnat lägga in en trailer till filmtipsen också men det fungerar såklart inte.

Enda chokladen för mig

Vad har hänt idag då? Jo det kan jag berätta om ni vill. Efter yogan promenerade jag hem i det fina vädret. Gick och log för mig själv i solen. Jag var så avslappnad så jag kände mig som en mask. Riktigt roligt pass var det idag.
Sen gjorde jag en ost och skinkpaj till lunch, trevligt att Leo är hemma igen så man slipper äta själv. Nu blir det lite mer ordning på mina matvanor. Efter det kom min bror och hälsade på igen och han tyckte att min paj var väldigt god. Paj och bakning är min specialité!
På kvällskvisten har jag och Leo tittat på tv och även på Torkel i Knipa. Riktigt längesen jag såg den filmen och Leo hade aldrig sett den så jag tyckte att det var ett måste. Sjuk film egentligen.
Nu sitter jag och lyssnar lite på Mumford & Sons och luktar choklad. Jag fick hem ett test av The Body Shops nya Chocomania Body Butter som jag har testat nu. Luktar lite nötigt chokladigt. I like it!
Här är hela serien:

Yoga

Dags för lite träning.


Huvudet på kudden

Mitt huvud har inte riktigt velat vara med ikväll. Jag är yr, har ont i huvudet och mår illa. Så jag har inte så mycket mer att skriva här. Jag har inte glömt att jag ska lista mina filmpärlor men just idag var ingen bra dag för det.
Jag hoppas min fluffiga kudde kan samarbeta riktigt bra med mitt huvud nu för jag orkar inte ligga vaken nu.
Ny energi och nya tag imorgon? Javisst självklart!


I'm strong!

Har jag fallit tillbaka till sockret? Nej klart jag inte har! Jag passade på att mata min bror med diverse sötsaker som finns här hemma bara för att det ska ta slut. Fast jag glömde att det finns cola i kylen.
Det är bara ibland som jag kommer på mig själv med att jag är sugen på nåt sött så det går bra. Min bror lämnade kvar en kaka på bordet förut men jag vill inte ens ha den. Progress!
Nu ska jag äntligen äta middag. Jag är inte så bra på att äta på regelbundna tider. Det kanske får bli mitt nästa mål.


Fikapaus


Sun and ice

Dagen blev ännu bättre när solen kom fram. Nu har jag varit ute på en uppfriskande promenad på isiga gator. Laddat mina batterier lite grann.
Står i solen och väntar på brorsan som ville hälsa på en stund.


Morgonstund med macka i mun

Kan börja med att erkänna att jag väntade igår tills klockan blev midnatt och läste mitt horoskop med en gång. Jag kunde inte koncentrera mig på att sova innan det var gjort.

Jag har haft en riktigt trevlig morgon idag. Gick upp strax innan halv 7, gjorde mig i ordning och åt macka med min bror. Sen åkte jag med mamma när hon skulle köra pappa till jobbet och efter det så följde mamma med upp på en andra frukost. Det blev lite yoghurt, gröt, hallon, passionsfrukt och nybakade frallor. Frukost är det bästa målet på hela dagen tycker jag. Kanske är för att det är tillåtet att äta mackor då // Mackflickan


Horoskop

Sjukt sugen att ligga vaken en halvtimma till bara för att kunna läsa mitt horoskop. Men jag ska pallra mig upp klockan 6 imorgon så det är inte värt det. Det är så beroendeframkallande, jag måste läsa det varje dag.
Jag ska sova istället och hoppas att jag får läsa något bra i morgon innan frukost.


Snölek

Hallo! Idag har jag ägnat mig åt att åka snowracer med två kompisar. Innan vi kunde åka ordentligt i backen fick vi flytta på en 12 meter lång gran som låg rätt över vägen. Vi lyckades att bryta av tillräckligt många grenar så att vi orkade flytta hela granen. Här behövs inget gym idag inte!
Sen fikade vi lite och snackade om allt möjligt.
Nu ska jag leka lite med min bror.


Lördagsfilm

Det blev The Blind Side som lördagsbio idag. Pappa var emot den innan vi satte igång den (han är inte så mycket för drama). Men han satt kvar hela filmen och tyckte faktiskt om den.
Jag tror att jag har sett den filmen 4 gånger. Första gången var i min ensamhet på min 20-årsdag. Jag satt i soffan på båten med min födelsedagsblomma bredvid mig. Alltså har jag sett The Blind Side 4 gånger på ett år. Det är inte dåligt för att vara mig. Jag har en tendens att bara titta på filmer en gång förutom när jag tycker att de ger ett budskap eller om jag blir glad av filmen. Jag tycker om filmer som man blir berörd av och kommer ihåg långt efter att man såg den.

Mamma tyckte också om The Blind Side och när vi hade tittat färdigt på den så berättade jag om en annan film som jag tyckte att hon skulle se, Precious. Av en händelse så visades den på tvåan idag så vi tittade på dem med. Riktigt hemsk film. Precious har jag nog sett 3 eller 4 gånger nu. Det vill säga att jag tycker om även denna film.

Jag hade kunnat skriva en lista på mina favoritfilmer i just dramakategorin för jag vet vilka som skulle hamna där. Men jag sparar det till ett senare tillfälle för nu ska jag sova.


I'm still alive

Jag kom fram till landet efter att ha fastnat med bussen ett antal gånger i snön. Jag hade till och på mig bältet.
Nu har jag ätit middag med familjen och skojat lite med mina bröder. Ikväll blir det nog lite filmmys.


För mycket snö

Känns bra att sitta på en buss som inte har grepp på den snöiga vägen. Skulle inte förvåna mig om vi åker av vägen snart.


Lördag

Helt otroligt att jag kom upp i tid imorse, jag hann även snooza. Jag kan inte somnat förrän efter 3 nån gång. Jag fattar inte varför min hjärna inte bara kan stänga av lite när jag ska sova i alla fall. Nej då kör den på i dubbla hastigheten och jag får massa knäppa idéer. Nu har jag snöat in mig på en speciell grej bara det att om planen ska gå i verket måste jag fixa en sak först. Lite klurigare då. På tal om snö, så kommer den ner från himlen nu. Lite onödigt tycker jag eftersom vi redan har haft jul och nyår, nu vill jag ha vår istället. Men det är väl snö på min födelsedag som vanligt. Yogan gick bra men min hjärna snurrade lite för mycket för avslappningsdelen. Varm dusch och vinterkläder står på tur nu tror jag.

Sovdags kanske?

Jag har ett träningspass inbokat 09.15 imorgon. Frågan är hur jag ska lyckas ta mig upp i tid på morgonen. Jag får hoppas att jag inte får för mig att snooza imorgon. Då är det kört! Kan ju börja detta projekt med att gå och lägga mig nu så att jag inte somnar alltför sent. Så jag säger väl god natt nu då.

Friday night

Vilken tur för mig att jag skrev klart mitt CV så jag kan titta på The Voice och äta middag nu. Ni tror väl inte att jag äter keso och jordgubbar idag igen? Nä idag har jag bytt ut gubbarna mot hallon istället.


Busy

Som det brukar vara här, ingen uppdatering på morgonen. Jag kommer alltid på så många saker jag måste göra när jag ska sova så jag får ta igen min skönhetssömn på morgonen istället. Men idag har jag varit fullt fokuserad försökt fokusera på att göra om mitt CV. Det går ganska bra, kommer på att jag har varit med om väldigt mycket och träffat så mycket folk under bara några år. Nu måste jag fortsätta, har sagt till mig själv att jag inte får göra något förrän jag är klar. För en gångs skull ska jag hålla mig till min egna plan, har lärt mig att det är bäst så.

Jersey Shore

Alltid lika intressant att titta på Jersey Shore. Idag skulle Snooki rädda en hummer från att ätas. Hon började med att berätta att hon skulle mata den med maskar och sen hamnade hummern i en fiskskål med sötvatten och dog direkt. Inte den smartaste tjejen kanske.


Granola Bar

Nu har jag gjort en plåt Granola Bars efter ett recept jag hittade här
http://lillamatderiven.blogspot.com/2011/07/grapes-granola-bars-med-gojibar.html
Jag följde inte receptet helt utan hade i lite annat. Här är mitt recept:
3 mogna bananer
1,25 dl osaltat jordnötssmör
0,75 dl grovt hackade cashewnötter
0,5 dl grovt hackade mandlar
0,25 dl pumpakärnor
0,25 dl solrosfrön
0,25 dl oskalade sesamfrön
2,5 dl fiberhavregryn
0,5 dl gojibär
0,5 dl torkade aprikoser
2 msk torkade blåbär
0,75 dl kokosflingor
0,5 tsk kanel
1 msk proteinpulver

Annars gjorde jag som det stod i receptet, blandade allt och plattade ut till lagom tjocklek på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 175 grader i 25 minuter.
Denna bar blev helt annorlunda mot den andra jag gjorde. Den förra blev knaprig och väldigt fröig. Den här blev mer som en banankaka. För mig passar den här bättre som ett mellanmål än som snacks. Den blev okej men ingen ny favorit. Jag tycker att det blev lite för mycket banan tyvärr.

Aldrig mer en väska i väskan

Det blev en pastasallad till lunch idag för av någon konstig anledning blev jag väldigt sugen på det. Vad hände sen då? Ja det kan man ju undra, som vanligt blir det en kompott av lite allt möjligt och en massa åkande runt stan. Vi tog varsin Ramlösa på ett café och planerade lite inför framtiden och gjorde lite annat viktigt sen åkte vi och slogs bland tanter på en second hand butik där folk står uppradade i världens kö innan man får gå in. J tittade runt lite medan jag gick som ett frågetecken med telefonen i örat och min tunga väska. Jag blev erbjuden en vikarietjänst som tankmatros men tackade nej. Jag känner att jag ska ägna mig åt lite annat ett tag. Sen flöt vi runt på stan en stund till och jag fick inhandlat lite grejer till en annan bar jag hade tänkt slänga ihop ikväll. Får väl se sen om den blir god.

Piloxing

Idag är jag grymt duktig känner jag. Har precis varit på ett pass piloxing och hoppat runt som en dåre och boxats mot min spegelbild. Ska försöka få tag på J som aldrig svarar i sin telefon så ska vi träffas och äta lunch och få en massa viktigt uträttat. Hoppas jag i alla fall. Nä inte hoppas, jag vet att vi fixar det för vi kan allt!


Golden Globe Awards

Fortsätter kvällen med Golden Globe Awards. Det är ju inte helt fel att vila ögonen på Depp en stund.


Middag

Planerna blev ändrade och jag har nu varit iväg på ett öppet hus på ett gymnasium tillsammans med min bror, mamma och pappa.
Vad gammal man känner sig när man inser hur längesen det var man själv skulle välja. Sprang på min gamla mellanstadielärare också, lite skoj.

Nu kom jag hem lagom till Sveriges Mästerkock och ska avnjuta min middag, jordgubbar och keso.


Rain

Nödvändigt att blåsa håret torrt när det ösregnar ute.


ZzZzz

Vad trött jag blev nu. Kan bero på att GW sitter och pratar med sin sövande röst på tv eller att jag alltid lyckas bli indragen i massa drama. Jag tror jag ska förflytta mig till sängen i alla fall och bläddra lite i min kära bok. Onsdag imorgon, jag har en plan A och en plan B för dagen. Det lutar mer åt plan B skulle jag tro. Men jag berättar om det imorgon istället. Sweet Dreams!

Sugar, I don't need you

Ensam hemma igen utan planer för dagen. Fast egentligen har jag en plan för jag ska rensa lite bland mina smycken. Jag har nog lite mer än vad jag behöver. Så det är det jag kommer ägna dagen åt. Sockerkontraktet har varit giltligt en vecka nu och det går bra. Tror faktiskt att det går bättre än förra gången. Igår var lite jobbigt men det gick över med en power bar. Jag har en ny våg som det gör det lättare att hålla motivationen uppe också för det ger resultat. Nu ska jag bara ta mig till gymmet i veckan med. Jag har ett yogapass inbokat på söndag så det går framåt. Det står en flaska cola i kylen men jag är inte ens sugen. Heja mig och heja J! Jag vet att du klarar detta lika galant som jag!

In Time

Jag har inte haft någon som helst lust att skriva något här idag. Men nu har jag och Leo varit och tittat på bio. Det blev In Time. Snacka om att man blev stressad. Alla människor växte tills de blev 25 sen startades en klocka på deras arm som räknade ner ett år. Det var den tiden de hade kvar att leva. När klockan slutade ticka och tiden var slut då var även livet slut. Inte nog med det så betalade man allt i tid och fick betalt i tid.
Skönt att det inte är så på riktigt.
Det var en bra film men ingen som man måste se på bio. Den passar som en film att se hemma i soffan. Jag tycker Justin Timberlake är en bra skådis och passar i den här rollen.


Mardrömmar, kom och ta mig!

Då var det dags att sova igen då. Jag har ingen lust men ibland måste man göra saker även om man inte vill. Fattar inte varför jag aldrig kan drömma om något bra. Jag borde få väldigt bra kondition så många gånger som jag är jagad i mina mardrömmar. Jag ska faktiskt börja skriva ner dom i en bok och rita bilder till. Det kommer bli värsta skräcksamlingen sen. Jag kommer väldigt ofta ihåg mina mardrömmar, jag kommer ihåg flera år gamla drömmar. Helt sjukt! Det är mitt nästa projekt, min drömbok.
Ska börja jobba på den direkt när jag somnat.


Filmval

Jag och Leo har pratat om att gå på bio imorgon. Jag får välja film! Kan tänka mig att se Sherlock Holmes: A Game of Shadows eller In Time. Kan inte riktigt bestämma mig bara. Jag får helt enkelt fundera lite längre. Om ingen har nåt annat biotips?


Frukost på sängen

Efter alla sjuka mardrömmar så kom brorsan in med frukost på sängen, han är inte så dum ändå. Så nu är jag laddad inför denna roliga dag. Idag ska jag tvätta och ta det lugnt bara. Leka lite med Casper kanske om han inte är alltför tråkig,

Nightmares

Jag hatar mardrömmar!


Vampire

Om någon undrar så har jag gått och blivit vampyr. Något fel är det på mina ögon i alla fall. Kanske dags att sluta titta på vampyrserier nu...


Ut med det gamla

Nu har jag slutat prata tyska för den här gången. Alltid lite trevligt med variation. Idag har jag ägnat mig åt att rensa i mina garderober med hjälp av min mor. Jag har nog lite mer kläder än jag behöver till och med efter att vi slängt en massa. Men så är det om man tycker att det är roligt med kläder.

Nu blir det lite hederligt familjemys på landet.


Heute spreche ich Deutsch

Guten tag! Ich liebe das Wetter heute. Die Sonne ist so schön.
J was machst du heute? Jetzt habe ich anrufen und fragen ihr.
Hoffe, sie ist wach.

Ich wünsche Ihnen allen einen wunderschönen Tag in der Sonne!
Kuss und Umarmung Cecilia


Spa night

Finns det något bättre än att ta hand om sig själv? Skulle inte tro det! Att unna sig själv lite lyx och ompyssling är så härligt. Naglarna är målade, nagelbanden insmorda, ansiktet återfuktat efter en ordentlig ansiktsmask. Jag behöver ha små spa-kvällar i min ensamhet lite då och då.

In the bath

Mumford & sons, doftljus och en massa skum. Lovely!


Paparazzi

Jag kan inte påstå att det händer särskilt mycket idag. Det gör inte mig något, ganska skönt faktiskt. Jag har varit ute på en liten promenad idag. Som vanligt är det någon som står med en stor kamera riktad mot mig. Jag är förföljd av paparazzis! Som tur är hade jag mina nya solglasögon på mig. Nu blir det ett avsnitt av Vampire Diaries och sen ska jag laga lite mat. Tja!

Friday the 13th

Det är visst fredag den 13:e idag.


Sömntåget vänta på mig!

Vad hände med att jag skulle gå och lägga mig i tid? Jag som tänkte sova efter Jersey Shore men precis då kom Leo och hans kusin hem. Så satt vi och snackade en stund och sen satte de igång Macken. Jag fastnade i mitt favorithörn i vår stora soffa och kom inte loss förrän nu. Så jag hoppas inte att jag har missat tåget för jag behöver min sömn.


Cecilias power bars

10-15 st
Ugnstemperatur 200°


2 dl russin
1 dl kokosflingor
2 dl havregryn
2 äggvitor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

Blanda alla ingredienser i en matberedare till en kladdig massa.
Platta ut massan på en plåt med bakplåtspapper till önskad tjocklek. Jag gjorde mina ganska tunna.
Grädda i ugnen i 10-12 minuter.
Skär kakan i bitar och förvara i en tät burk.



Tilltugg

Oj vart fick jag energi ifrån? Nu har jag slängt ihop några nyttiga powerbars och har knäckebröd på gång i ugnen. Skönt att ha något att kunna tugga på om man blir lite sötsugen. För nu är det slut på sockerätandet! Säg till om ni vill ha recepten!

Strawberry swing

Dagens lunch, fruktsallad med vaniljkesella.


Soffliggande

Härligt att huvudvärken fortfarande sitter i. Det får bli film i soffan idag och en massa frukt.


Sovdags

Klockan är efter 23 dags att sova. Jag har lagt mitt tunga huvud på kudden och hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt.
God natt!


Seg

Jag har inte mått så bra idag. Känns som att jag håller på att bli sjuk. Vaknade med huvudvärk imorse som har hängt kvar som en sten i huvudet hela dagen. Det gör inte ont längre men känns helt tungt.
Jag och Leo har precis varit och handlat lite mat. Skönt att fylla på kylen med lite mat men tråkigt att lägga pengar på.


Spelkväll

Kan även passa på att berätta vad jag har gjort resten av kvällen.
Jag och Leo åkte hem till mina föräldrar där vi plockade upp bröderna B. Sen åkte vi till mormor och morfar och spelade ett nytt spel. Det är alltid så härligt att vara hos mormor och morfar. De blir alltid så glada när man kommer dit. Så där satt vi en stund och spelade och skrattade tillsammans.
Sen var vi hos föräldrarna ett tag till där jag lekte lite med min favorit-katt.
Nu är jag tillbaka i stan och ska nog titta på ett avsnitt av Sveriges Mästerkock innan det blir dags att sova.


Spåtant

Okej jag kan berätta vad jag har gjort idag. Jag var och fick medial vägledning. Helt sjukt att en människa som man aldrig har träffat eller pratat med innan kan berätta så mycket om en själv och folk i sin omgivning bara genom att man väljer olika kort. Allt hon sa till mig idag stämde så jäkla bra. Riktigt läskigt egentligen! Så berättade hon även lite om min framtid. Egentligen hade jag velat vara där en längre stund men jag får väl gå dit igen nån gång. Tycker alla som har tankar eller funderingar om något som ingen annan kan svara på borde gå till ett medium. Om man tror lite på sånt där hokuspokus i alla fall.


Secret

Nu ska jag ta på mig jacka och skor för att åka in till stan och möta J. Vi ska göra en riktigt spännande grej idag men jag har faktiskt ingen lust att berätta vad det är. Kanske att jag berättar efteråt istället om jag känner för det. Det är i alla fall något som jag aldrig har gjort innan men velat testa på väldigt länge. Lite nervöst faktiskt men det blir nog bra när vi väl kommer dit.


Quote

“But somethings in life are more important than being happy. Like being free to think for yourself.”
― Jon Krakauer

Watch your back

The Queen is back in town!


På väg ännu en gång

Nu sitter jag på tåget ännu en gång. 4 timmar tar det och inga byten. Tur att jag övat mig på att få fyra timmar att gå även om man har tråkigt. Men jag har musik och en "Veckans Nu" så jag klarar mig fint.


Aquarius

Jag älskar att läsa mitt horoskop på morgonen.
En liten bit av dagens: "Take your power back now. You deserve better."


Australia

Skäggig och smutsig eller nyrakad och ren?


Söndagsmys


Maaaat

Imorse invigde jag mina nya träningskläder som jag köpte igår. Jag och Jenny tog en långpromenad efter frukosten.
Nu har vi varit och köpt mat och lagar en finfin middag. Jag är sjukt hungrig så det ska bli jättegott. Avokado med baconröra, fläskfilé med potatisgratäng och en ordentlig sallad.


Gårdagen

Igår gick jag och Jenny på en liten shoppingtur i staden och fyndade lite kläder. När affärerna stängde åkte vi hem och lagade mat tillsammans.
På kvällen blev det en liten utgång i Kalmar. Håret var plattat och klackskorna på!


Rundvandring

Dags för en guidad tur på Kalmars gator!


God natt!

Lite nattsällskap, eller kattsällskap kanske.


Kalmar

Nu är jag framme i Kalmar om någon inte knäckte det på mina ledtrådar.


2 poäng

Staden blev universitetsstad år 2010 och här kan du läsa på sjöfartshögskolan. Du kan även ta en promenad till slottet.

Vart är jag på väg?


4 poäng

Trivs du inte i staden så kan du alltid ta bron över det bräckta vattnet till ett inte så fast land på ö.


6 poäng

Staden är en av Sveriges äldsta och de centrala delarna ligger främst på en ö.


8 poäng

Resan går från en kuststad till en annan genom täta skogar.


På spåret

Vart är jag på väg?

10 poäng

Resan börjar i staden som Gustaf II Adolf anlade där potatismoset alltid sägs smaka gott. Vi fortsätter sedan sydost och lämnar det salta havet bakom oss.


One way ticket

Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat dagen hemma hos min vän Sofia. Mysigt värre, vi åt kanelbulle till lunch. Det får man faktiskt göra om man vill.

Ligger i sängen gör jag nu, vet inte varför jag brukar lägga mig här efter att jag varit ute. Men det är så varmt och fluffigt!
Egentligen måste jag packa eftersom att jag ska bege mig på en liten resa. Åker ikväll och har bara biljett en väg. Spännande va!


Knäpptyst

Ibland är tystnad också ett svar på en fråga.


Insomnia

Varför kan man aldrig somna när man ska? Jag har massa planer för fredagen så jag behöver verkligen sova.


Citrin

Här är det, mitt halsband. Stenen är en citrin och i blommorna sitter det små stenar av finare kattguld. Jag tycker att halsbandet är som gjort för mig, lite extra om man läser om just stenen citrin.

Citrin tar bort fruktan, hindrar mardrömmar och ger god sömn. Den stimulerar till ökad andlig medvetenhet. Citrin är som solen värmande, genomträngande, omhändertagande och livgivande. Den skyddar från negativa vibrationer och inflytanden och stärker självkänslan. Citrin är den bästa sten att använda när du vill uppnå något av världslig karaktär, i affärer, utbildning, relations- och familjefrågor. Citrin är mycket bra mot depression, mot matsmältningsproblem samt renar huden.
Ur: SOLE Mineral

Walk on water

Sorry för dålig update idag men jag har varit fullt upptagen helt enkelt. Jag har varit med min lilla vän J idag, som vanligt är vi med om massa grejer på en dag. Dagarna blir faktiskt väldigt långa. Vi kan börja från början då, vi tog tåget mot stan och gjorde ett litet stopp på vägen. Inte så intressant så jag skippar det. När vi kom in till stan letade vi planscher på Centan. Det gick inte jättebra, eller jo just det vi hittade Anna Bergendahl! (De som känner mig vet att jag inte är helt seriös med detta, men planschen fanns där i alla fall)
Sen hamnade vi på Lush där jag råkade storhandla eller fynda rättare sagt. Gör inte mig nåt för jag är riktigt nöjd, det blev tre olika produkter till ansiktet. Nästa stopp blev biomaten där vi tog en titt på Johnny Depp och Persbrandt i entrén. Jag tror vi enades om att Depp är snäppet coolare.
När vi gick förbi Espresso House och jag ändå hade ätit mina laktostabletter kunde vi ju lika gärna köpa något tyckte vi, helt oplanerat! En mochalatte och en chailatte blev det, lovely!
Vi fortsatte våran resa, bakåt i tiden faktiskt, till min favoritaffär får jag nog kalla den hädanefter. Jag tänker inte avslöja vilken eller var den ligger, håller det hemligt helt enkelt. Men där i ett skåp hängde det! Mitt halsband! Jag tror att det har väntat på mig i hela sitt långa liv för det har aldrig haft en ägare innan. Jag tror butiksägaren var inne lite på samma spår för efter att ha stått och vridit mig lite funderandes på priset så fick jag det halverat. Vilken tur. Jag tänker till och med ge halsbandet ett eget inlägg senare för att det är så fint. J hittade också ett intressant smycke som antagligen väntat på henne också :)
Vi tog också en sväng till Myrorna, som inte alls är luffigt om någon nu fått för sig det. Där i skyltfönstret fanns det små söta minikoppar som var som gjorda till en kakburk jag fyndat för längesen. Tråkigt att de var i skyltfönstret tyckte jag eftersom att man måste vänta på att de plockar ner sakerna innan man får köpa dem. Men då som från ingenstans dök det upp en lapp där det stod att sakerna såldes med en gång. Perfekt, kopparna är mina!
När vi var på spårvagnen på väg hem till mig var det biljettkontroll. En liten farbror stod och stämplade under tiden de gick runt och kollade och när han hade stämplat klart var kontrollanterna längre bak. Farbrorn stod kvar ett tag med sitt kort men kontrollanterna kom aldrig till honom. Helt plötsligt tar farbrorn sin lilla portmonä och den blir hur lång som helst med massa myntfack och den såg ut som ett dragspel och säger: "Tror ni man får betala igen?" Jag och J stod bara och stirrade och funderade på vart alla myntfacken kom ifrån, det låg pengar i den också! Helt fascinerande! Jag hade också velat ha en sån liten börs!
När vi kom hem gjorde vi tacos, sjöng Singstar (sattte nya rekord som alltid) och tittade på The Voice. Tyvärr sjöng inte alla där lika bra som oss. Lång dag helt enkelt!
Nu sitter jag och lyssnar på Tarzan-musik och känner mig fruktansvärt nöjd med dagen.
Lovely Lush!
Kopparna som nu är i min ägo, ser ut som en liten dockservis

Game over

Well now you've won.


Sol

Solen skiner och jag andas frisk luft.


God morgon

Kan det inte sluta blåsa någon gång? Gillar inte alls vädret. Tror jag bär ut täcket i soffan, sätter på en film och äter min gröt.


En ny väg

Jag är nog väldigt sällskapssjuk av mig. Nu är jag ensam hemma igen för Leo har åkt till jobbet. Men jag har verkligen inte orkat göra någonting idag. Jag ligger lite halvdeppig i soffan och tittar på kassa tv-program. Kanske ska sätta på en film istället men jag gillar inte att titta på film ensam. Förutom min favorit som jag äntligen har fått tillbaka. Det får väl bli den då, om jag orkar. Jag har lagt väldigt mycket energi på att fixa middag, ännu tråkigare när man är ensam. Det enda jag har gjort idag är att jag börjat min väg mot mina nya mål. Förhoppningsvis så kommer jag följa vägen tills jag lyckas. Hur svårt kan det vara? Om en och en halv månad är det min födelsedag och då ska jag ha kommit riktigt långt! Bara så ni vet.

Bildförklaring

Kanske ska ge en förklaring till nyårsbilderna. Jag firade nyår tillsammans med Leo hemma hos hans kompis. Vi var ett trevligt gäng som åt jättegod mat och lekte lekar.
Vi fick fyrarätters, halstrad pilgrimsmussla med hummersoppa, rostat parmachips och bröd till förrätt. Stekt ankbröst med palsternackspuré och rödvinssås till huvudrätt. Till efterrätt blev det en cheesecake med lemoncurd och en vitchokladmousse med bär och chilikakssmulor. Till mig hade de ordnat helt laktosfri mat snälla som dem är! Det var riktigt gott, bland det godaste jag ätit faktiskt.

Sen blev det danstävling, limbo och hela havet stormar. Sjöman som jag är så var jag grym på "hela havet stormar". Efter lite krigande i finalen kom jag tvåa. Krigandet syns på bilderna, jag var inte den enda som landade på golvet.

Vid tolvslaget åkte jag, Leo och hans kusin till Leos föräldrar för att titta när de fyrade av den största raketlådan som jag har sett. Det var jättefint och självklart skålade vi i champagne. Efter det roade vi oss med lite raketer till innan vi åkte vidare och senare hem.
En riktigt bra och trevlig kväll som jag och Leo avslutade med att titta på mysig film. Första gången på många år som jag kan säga att jag faktiskt hade en lyckad nyår.


Bilder från nyår


Hette butiken Sale?

Det blev ingen sovmorgon för mig idag. Mamma ringde och väckte mig för hon och mormor skulle åka och titta på kläder. Självklart följde jag med! Vi hittade fina saker allihop. Jag hade inte tänkt köpa något men jag kom hem med kläder i alla fall. Mormor var så söt när vi hade varit inne i en affär så vände hon sig tillbaka mot affären och kollade så sa hon: "Vad hette butiken, hette den Sale?" Uttalat på svenska, sal-e. Haha så vi fick förklarat att rea heter sale på engelska. Sen skrattade mormor åt det hela dagen så fort hon såg nya sale-skyltar.

När jag kom hem hade Leo städat fint i hela lägenheten, duktigt av honom! Det var bra för jag är helt slut nu efter shoppingrundan. Jag tror jag ska vila en stund.
Ikväll kommer Jenny och Tomas och hälsar på :)


Trött idag

Jag har varit trött och seg hela dagen idag. Det var jag nog inte ensam om. Jag var heller inte ensam om att köpa pizza. Har aldrig sett så mycket folk på pizzerian som det var idag. Nu tänker jag sova gott och länge och imorgon kan jag lägga upp några bilder från den lyckade nyårskvällen.
God natt!


2012

Gott nytt år!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!