Saknar min egna kudde

Det är jätteroligt att vakna varje dag och ha jätteont i halsen och knappt kunna andas. Dunkudde är inget för mig! Jag tål den helt enkelt inte. Jag har en vanlig kudde som jag kan använda med den är som en potatissäck och det går inte att sova på den. Vilken tur att jag snart ska hem.
Tänkte att jag skulle få sova hela dan idag eftersom att vi inte har ankomst förrän på min vakt. Men nej som vanligt är det nånting och jag får gå upp mitt i vilan i alla fall. Idag var det alkoholtest. Det är nolltollerans ombord och man får inte dricka nånting. Därför får vi blåsa lite då och då när de på kontoret bestämmer att det är dags för test.
Vi ska till Århus snart och fick en katalog med grejer som vi kunde beställa därifrån. Jag kunde inte låta bli att beställa en parfym. Jag var tvungen att ringa min vän Josefin imorse för att diskutera om vilka parfymer som lät goda. Jättesvårt när man inte kan lukta på dem som man är van att göra. Men vi kom överens om att en lät lite bättre än de andra så jag får väl hoppas på det bästa.
Nu ska jag dra på mig min fina overall som vanligt, orange är verkligen min färg! Senare blir det dags för ankomst och pannkakstårta :)

Vi två är saknade te havs och vågorna de kraschar över dig och mig


En vecka kvar

Enligt mitt arbetsschema har jag en vecka kvar ombord men det är inte säkert att det blir så. Körschemat ändras hela tiden och igår blev det ändring igen. Jag som hade börjat planera att jag skulle få åka tåg hem från Västerås eller Södertälje, det kommer inte bli så. Nu lutar det mot att jag får flyga hem ifrån Polen eller England istället. Tydligen är detta schemat spikat, jag har bara inte fått se vart vi är den 6 när jag ska hem. Bara jag inte får stanna kvar längre (det kommer säkert att bli så) för jag känner att jag måste komma hem och ordna upp lite saker. Plus att jag har paket med kläder att hämta ut som jag beställde en morgon när jag blev shoppingsugen. Jag har inte tid att vara här när jag har vettigare saker för mig.

Igår fick jag både ankomst och avgång mitt i min ledighet när jag sov så det var inte lätt att hålla ögonen öppna på bryggan. Jag fick tryckt i mig tre kiwi för att få upp blodsockret. Det åkte förbi en båt på 2,5 timmar så det hände inte mycket. Det går inte att jobba 11 timmar om dagen och sova 3! Självklart får jag nästa ankomst mitt i sömnen också, om fyra timmar.

.C

Bilder från dagen i Köge

Nu har jag fått bilderna från när vi var iland i Köge


Vi hittade ett fint ställe där vi åt riktigt god brunch


Daniella & Johannes


Mums!


Ännu en måndag

Då var det ny vecka igen. Morgonen har varit riktigt dålig, till och med värre än vad den var igår. Jag har sovit alldeles för lite och är helt lila under ögonen i mitt likbleka ansikte, jag har haft huvudvärk hela vakten och har mått så illa att jag var tvungen att springa in för att spy. Och nej det var inte sjösjuka den här gången eftersom att vi stod still.
Det har varit alldeles för mycket på senaste tiden och jag har bara stängt av hjärnan och försöker koncentrera mig på jobbet istället. Orkar inte tänka på annat just nu. Det är kul att man är fast på en asfaltstanker när allt håller på att gå åt helvete och man inte kan göra ett skit åt det. Fortfarande för lång tid kvar här.

Man måste försöka hitta små ljusglimtar i tillvaron här även de jobbigaste dagarna, annars funkar det inte. Som igår, hur glad blir man inte när kocken serverar ofilé med potatisgratäng och chokladglass med marabou chokladbitar i. Det var riktigt gott. Är också glad att Daniella är här och att hon sa att jag skulle köpa min nya jacka. Är jättenöjd med den och brukar öppna garderoben för att titta lite på den innan jag ska sova. Hoppas det blir en kall vinter i år.








Såhär ser min nya jacka ut

Fyra nyanser av grått

Det har varit en riktigt urusel morgon idag! Fick sitta utkik på bryggan i 4 timmar men har inte sett nånting på hela vakten. Bara en stor, tjock grå vägg! Dimman skiftade i alla fall färg från mörkgrå till grå och nästan vit. Myyyycket spännande och givande vakt. Sen har det hänt en massa annan skit också som inte gjorde morgonen bättre.
En bra sak var en lapp som satt på min hyttdörr när jag kom ner. Ett litet uppiggande brev från Daniella, tack så mycket :)
Nu är det snart bara 3 timmar kvar tills jag börjar jobba igen så jag måste försöka sova. Det är kasst väder idag så det är nog städning som gäller.

.C

Fast mark under fötterna

Idag var första gången jag kom iland på 30 dagar. Kändes riktigt skönt med miljöombyte och att gå på fast mark. Det är en riktigt speciell känsla när man har varit ombord länge.
Vi startade dagen med en shoppingtur och både jag och Daniella var som i extas när vi började springa in i affärerna. I första affären fick vi köpt oss varsitt par glasögon och sen fortsatte det! Jag fick köpt mig en vinterjacka och jag är riktigt nöjd faktiskt. Hann även med att köpa en present till min älskling och Johannes fick köpt sig sina efterlängtade turkiska peppar. Han har säkert tjatat om det i 2 veckor nu.
Vi avslutade med en jättegod brunch som betod av allt från laxsnittar till pannkakor. Så man kan säga att det blev en riktigt bra dag, det slutade till och med att regna efter ett tag. Eller så glömde jag bort det för att jag var helt inne i shoppingen. Jag vet inte riktigt faktiskt.
Nu ska jag blunda på  kudden och vänta på att Leo ringer och väcker mig innan det är dags för jobb igen. Dyker förhoppningsvis upp lite bilder från dagen ikväll efter jobbet.
Nattis!

.C

Ännu en tidig morgon

Vaknade med ett ryck 03.53, panik! mobilen hade laddat ur innan larmet hann ringa. Jag fick snabbt på mig kläder och sprang upp på bryggan. Vi hade lots och en timma kvar till ankomst när jag kom upp så jag satte mig som vanligt och tittade ut. Men idag såg jag inte ens backen (längst fram på båten) för det var helt dimmigt. Blev bara en halvtimma där uppe idag vilket var skönt.
Sen var det dags att förbereda för ankomst. Allt det vanliga skulle fram och trossarna skulle dras ut. Resten av vakten gick fort det tog ganska lång tid innan de hade kopplat slangen på land och kört igång lossningen. Så det har varit en bra morgon bara det att regnet kom precis när vi skulle gå ut.
Jag som hade hoppats på en fin höstdag idag för jag, Daniella och eleven Johannes hade tänkt gå iland och titta runt lite. Får väl se om det blir lite shopping, börjar få riktig shoppingabstinens nu!

För första gången på länge är mitt ansikte helt rent och mjukt tack vare Daniellas superansiktsmask med lera och skrubb från Döda Havet som man drog bort med en magnet, riktigt häftigt. Det är tur att man håller på med lite tjejgrejer ibland så att man inte tappar sin kvinnlighet helt när man går runt i overall och stålhätteskor hela dagarna. Det blir klackskor och klänning så fort jag kommit hem!
Hoppas att alla som kan tar sovmorgon idag, det är ju trots allt lördag.

.C

12 dagar kvar!

Jag har kommit in i en lite deppig period nu och längtar hem galet mycket. Jag längtar efter allt! Mest Leo men verkligen allt. Att kunna gå ut och gå till affären eller bara ta en promenad, att vakna och inte veta hur dagen kommer se ut utan man har möjlighet att improvisera, att allt är stilla och lugnt och att man kan välja vad man vill träffa för folk. Lite tjatigt att prata med samma 12 personer i 6 veckor (nu byter vi ju i och för sig besättning lite då och då, men ändå!) Att det inte händer något ombord gör ju inte saken bättre. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra samma grejer när jag har vakten uppe på bryggan. En massa gnäll hit och dit hela tiden och snack om lite båtar och bilar och sånna där gubbgrejer.
Jag vill ju snacka om höstmode, smink och tv-program eller vad som helst som inte är så förbannat tråkigt men det går ju inte så bra tyvärr.

Satellittelefonen är min räddning! Fick med mamma imorse och vi har bestämt att vi ska ha filmkväll någon gång när jag kommit hem. Då ska vi sitta i det bästa hörnet i soffan om Leo nu kan lämna hans favoritplats för en stund :)

Nu har vi precis förtöjt i Århus men ska åka vidare redan ikväll och det blir tydligen på min vakt. Då blir det till att plocka undan allt och blåsa och koppla bort slangen. Men först blir det manifolder-stirrning som vanligt vilket är den segaste arbetsuppgiften här ombord.
Måste försöka sova lite nu, god natt!

.C

Miss Ajax

Miss Ajax är mitt smeknamn här ombord. I alla fall på morgonen då jag alltid springer runt med en ajaxflaska i handen och städar. Nu har jag snart städat allt som går att städa där nere i båten. Tvättat dukar, städat kylskåp, tvättat tvkontroller, väggar och lampor. Men idag bestämde jag mig för att ta tag i något som jag funderat på att städa ett tag. Skitmässen! Det är där alla gubbar sitter och röker dagarna i ända. Det finns två rum på båten där det är tillåtet att röka men det mesta rökandet sker i just skitmässen/rökmässen. Där är det verkligen skitigt också, väggar som ska vara vita är gula.
Jag har testat och spreja på lite ajax innan och sett hur smutsen har börjat släppa men bestämde mig för att jag ville fota detta för att visa hur äckligt det verkligen är. Men eftersom att jag är så klantig så har jag glömt min kameraladdare hemma och har inget batteri i kameran. Men ni kan vara lugna! Jag kom på den briljanta idéen att jag kunde fota med webbkameran på min dator så här är några bilder på mitt pågående städprojekt.



Såhär såg det ut från början

Efter att jag sprejade på ajax började skiten släppa

Och sen rann det hela vägen ner till golvet!

Nä fy det är riktigt vidrigt! Jag kommer aldrig att börja röka efter det här i alla fall det är en sak som är säker!

.C

Trött

Det har varit en riktig seg morgon idag kan jag meddela. Började med avgång mitt i att jag försökte somna. Eller jag kanske redan hade somnat, det kändes bara som att jag hann lägga huvudet på kudden innan jag skulle upp igen. Jag fick bara sova 2 timmar efter avgång innan det var dags att börja jobba klockan 4 igen. Vad är det för tid egentligen?
Det blev en timma på bryggan och tre timmar städ som gick lååååångsamt. Sista stunden blev det att sitta och snacka inredning med en gammal motorman. Jag längtar verkligen hem nu så jag kan fortsätta att fixa i lägenheten. Det är så roligt att se ett hem växa fram så som man själv vill ha det. Fast Leo får också bestämma, ibland i alla fall.
Nu är det dags att sova igen, tror inte att jag gör annat än sover och jobbar. Fruktansvärt enformigt! Äter gör jag ju också om kocken gör någon god mat. Idag blir det rotmos och det är ju ingen favorit direkt. Ska försöka hinna med lite annat både innan vakten och efter. Får väl se hur det blir med det, har lite nya planer på g som måste fixas. Jag hoppas att det går bra :)

.C


Lite Sällskap

Vi har haft fullt upp att ordna inför vettingen som var idag så jag har inte riktigt haft tid att skriva. Vetting är en slags inspektion av båten. Ett oljebolag som vi kör laster för skickade hit en inspektör för att se att vi uppfyller deras krav. De går verkligen igenom hela båten.
Målningen hann bli fixad och alla hade rena kläder på sig tillsammans med ett leende. Det gick bra, fanns inga anmärkningar ute på däck så imorgon fortsätter det vanliga arbetet igen och då är vi på väg tillbaka till Sverige.

Det blir avgång snart och egentligen skulle jag behövt lägga mig för längesen men jag var bara tvungen att titta på Lite Sällskap på tv. Det är det bästa programmet på länge. Hans-Göran är så söt när han dejtar, jag hoppas verkligen att han hittar sin kärlek :)

Nu ska jag sova och drömma om min kärlek, god natt!

Hemlängtan

Nä nu vill jag komma hem! Haft en dålig morgon, har frusit och varit sjösjuk så det ska bli skönt att sova nu. Det har lugnat ner sig nu med och rullar inte så mycket.
Tur att jag fick pratat med Leo förut i alla fall, det piggade upp lite.
Hoppas på bra väder idag för det är lite målning som behöver göras innan vi kommer till nästa hamn då det blir vetting. Får berätta mer om det imorgon för nu ska jag sova.
God natt!

            Jag är snart hemma hos dig igen älskling <3

Det var bättre förr

Är det inte så att allt var bättre förr? När man var liten och satt med sin godispåse framför tvn på helgerna och tittade på Disneydags och Småstjärnorna. Inga problem eller måsten. Nu är det alldeles för mycket som ska göras hela tiden.
Imorse efter ankomsten hann i alla fall jag och Daniella att titta på Disneydags, till och med kapten kom och tittade en stund. Bumbibjörnarna håller faktiskt än även om det inte är riktigt samma grej nu.

Annars händer det inte mycket, satt utkik på bryggan imorse och städade i dagrummen och förberedde för lots. Ser inte fram emot vakten i eftermiddag, 4 timmar ute vid manifoldern.


Festliga fredag...eller?

Fredag igen ja men här ombord är det alltid måndag. Man kan hålla reda på dagarna ombord för man vet att det alltid är ärtsoppa och pannkakor på torsdagar och ägg och bacon på söndags morgon. Men nu är det inte så varje vecka längre så varje dag känns likadan.
Vakten imorse blev att stå och titta vid manifoldern, som vanligt vid lastning och lossning. Men tiden gick ganska fort eftersom vi blev färdiga och jag fick gå och dippa tankarna, titta om det var någon last kvar i. Vid halv åtta åkte vi igen. Det är skönt att vi inte ligger kvar i Sandarne för det luktar gammal rutten prickigkorv där och det går inte att komma ifrån det! Först fyra timmar i stanken när man står vid manifoldern sen luktar det i hytten när man kommer in också, fyfy.
Även dagen gick fort. Fick gå upp en timma tidigare för det var övning. Vi hann med livbåtsövning, flotteövning, brandövning och oilspillövning. Gick mest igenom vad vi har för uppgifter för varje station. Men vi körde i alla fall igång skumkanonerna och det var ganska skoj. Det tyckte inte Daniella som precis hade tvättat på däcket där det nu blåste upp skum. Jag hade att göra med att tvätta bort det på min vakt sen.

Nu ligger jag i hytten och mår lite illa för det gungar ute. Jättesmart att jobba på båt när man blir sjösjuk jag vet. Sjösjukearmbanden är på och jag inbillar mig i alla fall att det hjälper lite. Det har blivit riktigt kallt här i båten också så nu har jag krupit ner under täcket med rosa byxor och Leos tröja som jag alltid sover i, tack för lånet älskling. Får se om det går att sova nåt i det här rullandet, hoppas verkligen det för jag ska upp om fyra och en halv timma igen. Kul att man får dra fram klockan en timma för att vi åker österut.





Här är jag just nu, den rosa pilen pekar på fönstret till min hytt. Den gula pilen pekar på vart jag står när jag stirrar på manifoldern flera timmar i sträck. Väldigt spännande!

.C

 


Har äntligen kommit fram till nedförsbacken!

Nu ligger vi förtöjda i Sandarne, vet knappt var det ligger men det ligger norrut i alla fall. Kallt är det också. När vi kom ut började det självklart regna men övertid är ju alltid bra.
Nu ligger jag och ska sova innan jag ska ut 15.30 igen för att stå och titta så att kopplingen inte läcker vid lossningen.
Imorse fick jag se en bild på en man som hade fått asfalt i ansiktet. Det var ingen dålig brännskada kan jag säga. Han såg ut som dem i Blue Man Group fast helt svart. Inte så konstigt kanske eftersom att asfalten är 200 grader varm! Jag ska nog hålla mig en bit bort ifall det börjar läcka.

Imorse satt jag utkik på bryggan mellan 04-06. Tror det passerade två båtar på den tiden. Men det gick hyfsat fort ändå för P3 var på och jag fick sätta ut alla positioner i sjökortet för att se så vi hamnade rätt. Snart kommer det att vara mörkt hela mina vakter och då kommer jag få sitta där uppe och stirra ut i mörkret i åtta timmar om dagen. Vill inte ens tänka på hur långtråkigt det kommer att bli så jag tror jag låter bli.

När det är sånt här höstväder längtar jag bara hem till lägenheten och min älskling. Det är ju sådana här dagar man ska baka bullar och kolla på mysiga filmer hela dagen. Men nu har jag passerat halvtid och det är 20 dagar kvar tills jag ska åka hem. Jag hoppas verkligen att det går fort.

.C

Övertid

Tänkte precis skriva lite men telefonen ringde och det är standby. Dags att förtöja jag får skriva mer när jag jobbat färdigt.

.C

Höst

Vilken jobbig dag! Fick inte sova länge innan telefonen ringde och det var dags att jobba igen. Vi skulle få lägga oss på en väntkaj för att vänta på att våran vanliga plats skulle bli ledig. När det var klart hann jag sova 20 minuter innan jag var tvungen att gå ut för att jobba igen. Jag har målat lite idag som vanligt och det blev vitt och fint.
Det blev värre efter middagen när vi skulle flytta båten. Regnet öste ner och det blåste galet mycket. Jättebra att vi inte har några riktiga kläder här heller. Inga vinterkläder och inga hela regnkappor. Sist det regnade stod jag ute i två timmar utan jacka och när jag kom in hade någon vänlig själ lagt en poncho på mitt skåp. Som att det skulle hjälpa?

Inte nog med regnet och rusket, precis allt krånglade vid förtöjningen också. Trossarna satt fast, kastlinan blåste iväg och allt blev stressigt. Tur att jag och Daniella är ett sånt bra team då och tur att hon finns här ombord. Ibland måste man ju snacka lite tjejsnack med någon och det är svårt när det bara är gubbar här, men nu är det jag, Daniella och gubbar så det funkar okej.

Tyvärr blev vi så trötta av allt slit så det blev ingen tjej/tv-spelskväll som vi planerat men det får väl bli en annan dag. Satt och pratade i telefon med min älskling istället, saknar honom sjukt mycket.

Jo en annan grej som slog mig idag/kväll var att det blev mörkt mycket tidigare. Jag jobbar ute till klockan 20.00 varje kväll och idag var det första gången som det var mörkt innan jag gick in. Det är bara att hälsa hösten välkommen och hoppas på att vi får våra vinterkläder till båten snart.

.C


Dags att sova

Fy vad jag är trött! Har varit uppe och jobbat sen 4, slutade 8 och sen blev det ner till gymmet för träning. Idag blev det bikini workout, en träningsdvd där de utlovar en snygg bikinikropp vid regelbunden användning. Jag får väl se till att följa programmet och ta reda på om det verkligen fungerar.
Imorse blev det städning av de allmäna utrymmena på båten som är mitt städområde. Riktigt segt att städa samma ytor nästan varje dag. Men det blir rent och fint i alla fall. Jag hann även sätta ut lite schabloner.
Igår ankrade vi och ligger fortfarande kvar i väntan på att en annan båt som ligger på våran kajplats ska bli färdiglastad. Antagligen kommer vi in till hamnen ikväll.
Ska bli skönt att sova när det inte rör sig eller gungar. Det är mycket tystare också när maskinerna är avstängda. Men helt tyst och stilla blir det aldrig här ombord. Det saknar jag riktigt mycket, bara helt vanlig tystnad.
Nu måste jag verkligen försöka sova, mindre än fem timmar kvar tills jag börjar jobba igen och min kära pojkvän har lovat att ringa och väcka mig innan.
Godnatt eller ja godmorgon blir det nog för de flesta.

.C 

En början

Nästan alla har väl en blogg nu för tiden så jag tänkte varför inte skaffa en själv. Förhoppningsvis kommer den här bloggen att handla om mitt liv, i Göteborg och på ett tankfartyg.
För det är så mitt liv ser ut just nu.
Jag spenderar 6 veckor hemma och 6 veckor ombord på en båt som fraktar asfalt. Här jobbar jag som matros och har gjort det sen i somras när jag slutade skolan.
Jag vet inte ens hur många som vet vad en matros är eller gör. Men jag får väl försöka förklara det under bloggens gång. Jag ska även försöka dela med mig av hur livet fungerar här ombord, för det är ett väldigt speciellt liv. Man lever instängd tillsammans med 11 andra personer som man måste kunna samarbeta med, i en verklighet som inte många känner till. Det är inte det lättaste, speciellt inte om man hela tiden längtar hem till sin pojkvän, familj och kompisar.
Man hinner tänka väldigt mycket ombord så det lär bli en del tankar som dyker upp här.
Vi får väl se hur det går men man får ju börja nånstans.

.C


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!